Σάββατο 1 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πέραμα και Ζώνη συνεχίζουν
  • Παράσταση διαμαρτυρίας, χτες, στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας
  • Συνάντηση την Τρίτη στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χτες το πρωί στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας αντιπροσωπεία των σωματείων της Ζώνης, μαζί με τον δήμαρχο Περάματος, Γ. Πατσιλινάκο και τον γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Γ. Μανουσογιαννάκη.Η αντιπροσωπεία επέδωσε στον Κ. Σφυρίου το ψήφισμα που εγκρίθηκε, κατά τη διάρκεια της προχτεσινής μεγαλειώδους κινητοποίησης από το Πέραμα στον Πειραιά. Κατάγγειλε, επίσης, την προκλητική "κατάληψη" του υπουργείου από δυνάμεις των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης και απαίτησε ξανά την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας, την ανακούφιση των ανέργων, την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Η αντιπροσωπεία υπογράμμισε στον υπουργό ότι δεν μπορεί άλλο η κυβέρνηση να εμπαίζει τους φορείς και τους άνεργους, παραπέμποντας τα προβλήματα στις "καλένδες" και πετώντας το "μπαλάκι" από το ένα υπουργείο στο άλλο. Τόνισε, επίσης, ότι αν δεν έχουν τη βούληση οι υπουργοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ας αναλάβει ο πρωθυπουργός να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία των ΜΑΤ στο υπουργείο, ο Κ. Σφυρίου μετέθεσε τις ευθύνες στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ισχυριζόμενος ότι αυτό χειρίζεται τέτοιου είδους ζητήματα. Στις διαμαρτυρίες των συνδικαλιστών για το χαρακτηρισμό της κινητοποίησης σαν "πολιτική πράξη", επιχείρησε να αναδιπλωθεί, λέγοντας ότι διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του...

Την Τρίτη στις 9 το βράδυ συνδικαλιστές της Ζώνης, ο δήμαρχος Περάματος, αντιπροσωπεία των επαγγελματοβιοτεχνών και των φορέων, που συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, θα συναντηθούν με τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας Χρ. Πάχτα,ενώ παρών στη συνάντηση θα είναι και ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Κ. Σφυρίου. Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας γνωστοποίησε ότι ζήτησε από τον Χρ. Πάχτα να καλέσει στη συνάντηση και εκπροσώπους από το υπουργείο Εργασίας και Βιομηχανίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ