- ΛΑΡΙΣΑ.- Παμβολιώτικο συλλαλητήριο, κατά της αποβιομηχάνισης και της ανεργίας, διοργανώνει, την Τετάρτη 12 του Ιούνη, στις 12 το μεσημέρι, στη συμβολή των οδών Ερμού και Καρτάλη, το Εργατικό Κέντρο... - 1996-06-01 00:00:00.0"/> - ΛΑΡΙΣΑ.- Παμβολιώτικο συλλαλητήριο, κατά της αποβιομηχάνισης και της ανεργίας, διοργανώνει, την Τετάρτη 12 του Ιούνη, στις 12 το μεσημέρι, στη συμβολή των οδών Ερμού και Καρτάλη, το Εργατικό Κέντρο... - 1996-06-01 00:00:00.0" /> Προς παμβολιώτικο συλλαλητήριο | ΕΡΓΑΤΙΚΑ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 1 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προς παμβολιώτικο συλλαλητήριο
  • Οι εργαζόμενοι του Βόλου αντιδρούν στην ανεργία και την αποβιομηχάνιση
  • Στο Εφετείο της Λάρισας διαδήλωσαν χτες οι εργαζόμενοι της "Βαμβακουργίας Βόλου"

ΛΑΡΙΣΑ.-

Παμβολιώτικο συλλαλητήριο, κατά της αποβιομηχάνισης και της ανεργίας, διοργανώνει, την Τετάρτη 12 του Ιούνη, στις 12 το μεσημέρι, στη συμβολή των οδών Ερμού και Καρτάλη, το Εργατικό Κέντρο Βόλου.Για την ίδια μέρα κήρυξε στάσεις εργασίας από τις 11 έως τις 3 μετά το μεσημέρι στα εργοστάσια και στους άλλους τόπους δουλιάς της περιοχής. Στη χτεσινή συνεδρίασή του το ΔΣ του ΕΚΒ αποφάσισε, επίσης, να συγκαλέσει, την ερχόμενη Πέμπτη 6 του Ιούνη, σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων για την καλύτερη προετοιμασία και επιτυχία του συλλαλητηρίου και των στάσεων εργασίας.

Με την κινητοποίησή τους οι εργαζόμενοι του Βόλου θ' απαιτήσουν αποτελεσματική και βιώσιμη λύση του προβλήματος της "Βαμβακουργίας", θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΑΓΕΤ από την Εθνική Τράπεζα στους Ιταλούς, θα εναντιωθούν στο νέο κύμα απολύσεων που ετοιμάζουν πολλές βιομηχανίες της περιοχής ("Καλώδια Βόλου", ΒΙΟΣΩΛ, ΒΙΟΠΑΛ, ΕΥΡΗΚΑ, "Χαλυβουργική" κ. ά.) και θα ζητήσουν από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα για το σταμάτημα της αποβιομηχάνισης και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Ταυτόχρονα θα καταγγείλουν την αντεργατική πολιτική της συνεχούς και βαριάς λιτότητας, που εφαρμόζουν εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις - ευθυγραμμιζόμενες με τις επιταγές της ΕΕ - η οποία έχει ως αποτέλεσμα να χάνουν συνεχώς από το εισόδημά τους οι εργαζόμενοι και να πλουτίζουν οι βιομήχανοι.

Οι εργαζόμενοι του Βόλου επιζητούν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη, στον αγώνα τους, των άλλων λαϊκών τάξεων - αγρότες, ΕΒΕ - που πλήττονται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική και τους καλούν σε κοινό μέτωπο πάλης για την απόκρουση και στη συνέχεια την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

  • Στο μεταξύ, για τις 21 του Ιούνη ανέβαλε το Εφετείο της Λάρισας, την εκδίκαση της αγωγής των τραπεζών, με την οποία ζητούν να τεθεί η "Βαμβακουργία" σε εκκαθάριση. Χτες το πρωί οι εργαζόμενοι της "Βαμβακουργίας" πήγαν στη Λάρισα και διαδήλωσαν έξω από τα δικαστήρια και στους δρόμους της πόλης, ζητώντας την επαναλειτουργία της επιχείρησης.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ