Παρασκευή 31 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Νέα παράταση για το "μαγείρεμα"

Νέα παράταση στην επίσημη δημοσιοποίηση των, ήδη, γνωστών τελικών μελετών βαθμολόγησης των υποψήφιων περιοχών για χωροθέτηση Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Απορριμμάτων, ζήτησε χτες ο πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ) Θ. Καρούντζος, στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου. Η παράταση ζητήθηκε, στα πλαίσια της εξόφθαλμης πλέον προσπάθειας, να εξασφαλιστεί χρόνος για ένα καλύτερο "μαγείρεμα" των στοιχείων, τέτοιο που να παρέχει ένα ακόμη άλλοθι στην κυβέρνηση για να βγάλει από πάνω της την ευθύνη που έχει για το γεγονός ότι η ίδια είναι αυτή, που, προκειμένου να μη συγκρουστεί με διάφορα οικονομικοπολιτικά συμφέροντα, επιλέγει τελικά αυθαίρετα ως χώρο τον Αυλώνα.

Ο πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ, παρότι με δική του πρόταση είχε δοθεί η παράταση που λήγει σήμερα, ζήτησε και νέα μέχρι τις 6 Ιούνη. Για να εξασφαλίσει τη σχετική απόφαση, κατέφυγε σε κινδυνολογίες, ισχυριζόμενος ότι από την παράταση εξαρτάται το αν θα "χαθεί αυτή η ευκαιρία, καθώς υπάρχουν τα χρήματα για επενδύσεις ελεγχόμενες από την ΤΑ" και ότι μετά "δε θα υπάρχει δυνατότητα χρήσης ούτε του υπάρχοντος χώρου, στα Ανω Λιόσια".

Τη στιγμή που ο πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ ζητούσε παράταση κατάθεσης της μελέτης, ο πρύτανης του ΕΜΠ Νίκος Μαρκάτος αποκάλυπτε ότι το ΕΜΠ έχει ήδη στα χέρια του τα στοιχεία της γεωλογικής μελέτης ακόμα και για τη θέση "Αυλώνα 2". Ο ίδιος, βέβαια, προϊδέασε για την τελική απόφαση, λέγοντας ότι αυτή δε θα παρθεί με δεδομένο μόνο την τεχνοκρατική θεώρηση, αλλά και άλλες παραμέτρους που θα πάρει υπόψη της η πολιτική ηγεσία...

Τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτή η τακτική για τη μη χωροθέτηση τελικά κάποιου χώρου, εντόπισε ο πρόεδρος του ΔΣ Ζεφυρίου, Γιάννης Λάπας.Ο ίδιος επισήμανε το γεγονός ότι αυθαίρετα η κυβέρνηση αποκλείει τους δύο πρώτους στη βαθμολογία χώρους στη Ριτσώνα. "Οι συνεχείς καθυστερήσεις, είπε, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας εκλογών, φοβόμαστε ότι θα οδηγήσει σε ματαίωση λήψης απόφασης. Αυτό θα είναι οδυνηρό για τα Α. Λιόσια και τους όμορους δήμους που δέχονται τα σκουπίδια. Θα είναι αποτυχία του ΔΣ και της ΕΕ του Συνδέσμου αν συνεχιστεί η σημερινή παρελκυστική πρακτική". Σε ό,τι αφορά την απόφαση για την παράταση, την ψήφισε τελικά, δηλώνοντας ότι είναι ψήφος ανοχής, προκειμένου να μπορέσει η ίδια η διοίκηση του Συνδέσμου να πάρει την όποια απόφαση και να μη γίνει αυτό από την ΕΕ.

Ο δήμαρχος Πετρούπολης, Γιώργος Γιώγος, επανέλαβε το ερώτημα πολλών: "Γιατί προβάλλεται ο Αυλώνας σαν λύση, αφού πάτωσε στη βαθμολογία;". Ο παριστάμενος δήμαρχος Αυλώνα, Δημήτρης Κυριακού, κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση έχει πάρει ήδη την απόφαση για τον Αυλώνα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ