Παρασκευή 31 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ευτυχώς!!!...

Ευτυχώς που η Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της. Ευτυχώς που ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευάγγελος Ζαχαρής εφάρμοσε με αυστηρότητα το νόμο. Και ο νόμος είναι καθαρός. Οποιος δεν έχει να πληρώσει οδηγείται πάραυτα στη φυλακή. Τι και αν ο καταδικασμένος είναι μια σαραντάχρονη μητέρα και στην αγκαλιά της κρατάει ένα κοριτσάκι μόλις δυόμισι χρόνων... Η δικαιοσύνη είναι τυφλή... και δεν κατέχει από τέτοια.

***

Και ποιο ήταν το "έγκλημα" της Καλλιόπης Καλύμνιου και του συζύγου της από την Αγία Παρασκευή Λέσβου; Μια ακάλυπτη επιταγή τριών εκατομμυρίων δραχμών αναγράφεται στο κατηγορητήριο. Ποιος όμως θα μιλήσει, για τον αγώνα που έκανε το ζευγάρι, για να κρατήσει στα πόδια της την οικογενειακή του επιχείρηση; Ποιος θα περιγράψει τον καθημερινό μόχθο ν' ανατραφούν τρία παιδιά; Ποιος θα ενδιαφερθεί για την αγωνία χιλιάδων μικρομεσαίων να κρατήσουν ανοιχτά τα μικρομάγαζά τους, για να μην μπουν και αυτοί στις μακριές λίστες των ανέργων; Μήπως οι τράπεζες; Αυτές φρόντισαν για τα δικά τους συμφέροντα. Εβγαλαν "στο σφυρί" το σπίτι της πενταμελούς οικογένειας και ξόφλησαν τους λογαριασμούς μαζί της. Είπαμε ο νόμος είναι καθαρός. Ο νόμος είναι με το μέρος τους...

Υπερβολή, θα πουν κάποιοι. Υπερβάλλων ζήλος, θα υποστηρίξουν μερικοί για να μην ομολογήσουν τ' ανομολόγητα. Ομως, η μετάθεση των ευθυνών στον "υποκειμενισμό" κάποιων δικαστών δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια. Και η αλήθεια βρίσκεται στο κράτος κοινωνικής αδικίας και αναλγησίας που ερήμην του λαού, καθημερινά επιβάλλεται από τους ισχυρούς αυτού του τόπου.

***

Ισα ίσα, η κοινή γνώμη πρέπει να χρωστάει ευγνωμοσύνη στον εισαγγελέα Ευάγγελο Ζαχαρή. Γιατί, έστω και έτσι, έδωσε τη "δυνατότητα" σ' εμάς τους"αδαείς", να ανακαλύψουμε για άλλη μια φορά την ουσία του νομοθετικού μας συστήματος. Ενός συστήματος βαθιά ταξικού και απάνθρωπου. Ενός συστήματος, που πιάνει μόνο τους αδύνατους και τους καταφρονεμένους. Οι άλλοι, οι μεγάλοι, έχουν τον "τρόπο τους"... Αλλωστε αυτό συμβαίνει και στη φύση. Ο ιστός της αράχνης πιάνει μόνο τα μικρά έντομα, τα μεγάλα πάντα ξεφεύγουν. Μόνο, που στους νόμους της φύσης όλα γίνονται ασυνείδητα. Στην κοινωνία μας, όμως, ενσυνείδητα και με συγκεκριμένους στόχους νομοθετούν τα κοινοβούλια και οι κυβερνήσεις.

Γιάννης ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ