Παρασκευή 31 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κλείνει το υπουργείο Γεωργίας

Σε απεργία διαρκείας προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι, ενώ χτες πραγματοποίησαν στάση εργασίας

"Τρέλανε" τους υπαλλήλους του υπουργείου Γεωργίας η είδηση ότι ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας δε συμπεριέλαβε στο νομοσχέδιο για την εξυγίανση των ΔΕΚΟ την τροπολογία για την καταβολή του επιδόματος αποδοτικότητας και από χτες ξεκίνησαν πάλι δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση όχι μόνο απορρίπτει τα αιτήματα που της έχουν τεθεί εδώ και ένα χρόνο, αλλά αναιρεί και τις ίδιες τις δεσμεύσεις της σχετικά με την καταβολή του επιδόματος, εξαγρίωσε όλους τους εργαζομένους του υπουργείου Γεωργίας, που δήλωναν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν άλλο τη συνέχιση του εμπαιγμού. Ετσι χτες, μετά από απόφαση των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων, πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας και μια πρωτόγνωρη σε μαζικότητα συγκέντρωση έξω από το κεντρικό κτίριο του υπουργείου Γεωργίας. Σήμερα γίνεται 24ωρη απεργία στην Αττική και παράλληλα κατάληψη του υπουργείου Γεωργίας και συγκέντρωση έξω από αυτό. Από την Τρίτη, θα πραγματοποιηθούν 48ωρες επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές απεργίες έως την ψήφιση της τροπολογίας, με παράλληλες καθημερινές συγκεντρώσεις μπροστά στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Γεωργίας.

Με ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του υπουργείου Γεωργίας καταγγέλλουν με δριμύτητα τον εμπαιγμό της κυβέρνησης, δεδομένου ότι δεν τήρησε καμία δέσμευση από όσες είχε δώσει μέχρι πρότινος και οδήγησαν στην αναστολή των προηγούμενων κινητοποιήσεων. Ακόμα, εκπρόσωποι των οργανώσεων κατήγγειλαν χτες και τον υπουργό Γεωργίας Στ. Τζουμάκα, ο οποίος, όπως είπαν, προχτές βράδυ στη Βουλή δεν έφερε καμία αντίρρηση στην απόφαση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας να αγνοήσει την τροπολογία για την καταβολή του επιδόματος αποδοτικότητας στους εργαζόμενους του υπουργείου Γεωργίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ