Παρασκευή 17 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΑΜΑ
Σε 15 μέρες τα νεότερα...

Συγκέντρωση χτες στο υπουργείο Βιομηχανίας και νέες υποσχέσεις για σύγκληση της Διυπουργικής Επιτροπής σε δυο βδομάδες. Προς νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι φορείς

"Η Ζώνη παλεύει και θα νικήσει τα μέτρα της ΕΟΚ θα καταργήσει",ήταν ένα από τα συνθήματα που κυριάρχησαν κατά τη χτεσινή συγκέντρωση που οργάνωσαν έξω από το υπουργείο Βιομηχανίας ο δήμος, τα σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς του Περάματος,απαιτώντας να υλοποιηθούν επιτέλους οι 26 δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της Ζώνης.

Οι εργαζόμενοι στη Ζώνη πραγματοποίησαν παύση εργασιών από τις 12 το μεσημέρι και με πούλμαν από το Δημαρχείο της πόλης κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Βιομηχανίας. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν πίσω στο Χίλτον και από εκεί με πορεία έφτασαν στο ΥΒΕΤ. Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών και φορέων συναντήθηκε με τον υφυπουργό Βιομηχανίας Φ. Ιωαννίδη και απαίτησε να συγκληθεί άμεσα το διυπουργικό όργανο. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γερ. Αραβανής,ο οποίος απευθυνόμενος στον υφυπουργό τόνισε ότι πριν από 7 μήνες η κυβέρνηση δεσμεύτηκε σε 26 σημεία και τώρα έρχονται οι εργαζόμενοι να υπενθυμίσουν στην κυβέρνηση τις δεσμεύσεις που είχε δώσει, ενώ θα έπρεπε να κουβεντιάζουν με ποιο τρόπο η κυβέρνηση θα κινηθεί, προκειμένου να μπουν δουλιές στη Ζώνη. Κάτω από την πίεση των εργαζομένων, ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι σε 15 μέρες, αφού συνεννοηθεί με του συναρμόδιους υπουργούς, θα συγκληθεί διυπουργικό όργανο και θα συναντηθεί με τα σωματεία, τον δήμαρχο και τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Ο δήμαρχος Περάματος, Γ. Πατσιλινάκος,μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε: "Δυστυχώς από τη συνάντηση δεν είχαμε πάλι ολοκληρωμένη λύση. Πρέπει τα 26 σημεία να υλοποιηθούν, να δοθεί συνολική λύση στο πρόβλημα και επιπλέον η κυβέρνηση να εξασφαλίσει άλλη πολιτική και δουλιά για τη Ζώνη. Πήραμε την υπόσχεση ότι σε 15 μέρες θα έχουμε συνάντηση με το διυπουργικό όργανο, για να πάρουμε οριστικές απαντήσεις. Εμείς την επόμενη βδομάδα θα προχωρήσουμε σε νέα κινητοποίηση.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατών Μετάλλου Πειραιά, Ι. Πουντίδης,δήλωσε: "Το συμπέρασμα που βγήκε είναι ότι τελικά η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τη Ζώνη. Εμείς δεν πρόκειται να αποδεχτούμε μια τέτοια λογική. Κάτω από την παρέμβαση και την επιμονή μας θα συνέλθει το διυπουργικό όργανο. Να δούμε, επιτέλους, αν θα υλοποιηθούν αυτά που η ίδια η κυβέρνηση εξάγγειλε τον Νοέμβρη του '95 ή θα μείνουν κενό γράμμα".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξανά στους δρόμους το Πέραμα(1997-11-14 00:00:00.0)
Το Πέραμα δεν ανέχεται άλλον εμπαιγμό(1997-05-08 00:00:00.0)
Ζητά και τα "ρέστα" ο υπουργός Ναυτιλίας!(1997-04-03 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις για τη Ζώνη(1997-03-13 00:00:00.0)
Κυβερνητική αναισθησία για τη Ζώνη!(1997-02-28 00:00:00.0)
Το Πέραμα κλιμακώνει τον αγώνα(1996-05-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ