Πέμπτη 16 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Αφιερωμένο στην ειρήνη το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ

Αφιερωμένο στην ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών, γεμάτο με μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης στα παιδιά όλου του κόσμου, είναι το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ, που διοργανώνει ο Δήμος Ελληνικού σε συνεργασία με τα σχολεία και τους φορείς της πόλης και θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως και τις 30 Μάη.

"Τα τελευταία χρόνια, τέτοια εποχή, στο Δήμο Ελληνικού νιώθει κανείς, σαν να ζωντανεύει ένα παζλ από αρώματα και χρώματα παιδικής και νεανικής δημιουργικότητας και φαντασίας", τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι οργανωτές του Μαθητικού Φεστιβάλ. Ετσι, τις μέρες αυτές "η χαρά τού να είσαι παιδί", θα αναδειχτεί μέσα από θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών, εκθέσεις ζωγραφικής, κατασκευών και χειροτεχνημάτων, συναυλίες, χορό και αφιερώματα με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά σε κάθε είδους εκφραστικούς δρόμους.

Την Τετάρτη 22 Μάη το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφικού υλικού και προβολή διαφανειών από την περιβαλλοντική ομάδα "Χειμερινή περιπλάνηση στις Πρέσπες" του ΤΕΛ Ελληνικού. Την Πέμπτη 23 Μάη το 1ο Γυμνάσιο έχει ετοιμάσει αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συναυλία από τη Μαθητική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου.

Στις 24 Μάη το 2ο Γυμνάσιο, θα πραγματοποιήσει συζήτηση με θέμα "Κάπνισμα- Αλκοόλ - Ναρκωτικά", ενώ στις 25 του μηνός το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο Παλιννοστούντων Ελληνοπαίδων, το 2ο, 4ο Δημοτικό, το 2ο Γυμνάσιο και το παιδικό χορευτικό συγκρότημα της Ενωσης Ποντίων θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς. Οι παραδοσιακοί χοροί θα συνεχιστούν και στις 26 Μάη από το 1ο, 3ο, 4ο Δημοτικό, το μαθητικό χορευτικό συγκρότημα του γυμναστηρίου "Hellinikon Fitness Club", το Γενικό Λύκειο και το παιδικό χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Κρητών "Ο Ψηλορείτης". Στις 29 του μηνός τα παιδιά του 4ου Δημοτικού παίζουν αρμόνιο, ενώ η περιβαλλοντική ομάδα "Χειμερινή περιπλάνηση στις Πρέσπες" του ΤΕΛ, θα πραγματοποιήσει έκθεση φωτογραφικού υλικού και προβολή ταινιών. Τέλος, το 3ο Δημοτικό στις 30 Μάη θα ανεβάσει το έργο του Ε. Τριβιζά "Φρουτοπία".

Παράλληλα, τις μέρες του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν και εκθέσεις περιβαλλοντικών προγραμμάτων, έκθεση ζωγραφικής και χειροτεχνιών και κατασκευές μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ