Πέμπτη 16 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παιδιά, έρμαια στις απαιτήσεις των ιδιοκτητών

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τους παιδικούς σταθμούς στην Ηλιούπολη

Σε μισθωμένα κτίρια λειτουργούν και οι οχτώ Κρατικοί Παιδικοί Σταθμοί (ΚΠΣ) της Ηλιούπολης που φιλοξενούν περίπου 500 παιδιά. Κατά καιρούς αντιμετωπίζουν προβλήματα, ακόμα και διακοπής της λειτουργίας τους, αφού οι ιδιοκτήτες για διάφορους λόγους απειλούν με εξώσεις.

Το θέμα έφεραν με ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ και Δ. Κουμπούρης.Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρουν στην ερώτηση πως εξαιτίας της κατάστασης που δημιουργείται από τις πιέσεις των ιδιοκτητών, συχνά "επιβάλλονται" λύσεις ανάγκης, δηλαδή πρόχειρες, με αποτέλεσμα πολλά κτίρια να είναι ακατάλληλα από πολλές απόψεις. Ετσι, ορισμένοι ΚΠΣ στεγάζονται σε ορόφους και δεν έχουν αυλή, άλλοι σε υπόγεια, ενώ υπάρχουν και αυτοί που αλλάζουν συνεχώς κτίριο, προκειμένου να λύσουν το πρόβλημα της στέγης, χωρίς, όμως, να εξυπηρετούν ουσιαστικά τις ανάγκες κάθε γειτονιάς. "Αν υπήρχε η πολιτική βούληση και εφαρμοζόταν μια άλλη πολιτική στον τομέα αυτό, το πρόβλημα θα μπορούσε να είχε λυθεί ή τουλάχιστον να έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη λύση του με την κατασκευή κατάλληλων κτιρίων, για τη στέγαση των Παιδικών Σταθμών, στα δημόσια οικόπεδα που υπάρχουν και έχουν κατακτηθεί με αγώνες από τους κατοίκους και το δήμο από το 1984", επισημαίνουν. Εκτός από το κτιριακό πρόβλημα, υπάρχει και σοβαρή έλλειψη προσωπικού. Οι οχτώ ΚΠΣ του Δήμου Ηλιούπολης έχουν 17 άτομα προσωπικό, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι διευθύνσεις των Σταθμών, που κάνουν και τη διαχειριστική δουλιά, με αποτέλεσμα στις περισσότερες περιπτώσεις ένα άτομο να έχει τη φροντίδα 50 - 60 παιδιών.

Οι Ορ. Κολοζώφ και Δ. Κουμπούρης ερωτούν τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Α. Πεπονή: Τι μέτρα προτίθεται να πάρει, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν στα μισθωμένα ακατάλληλα κτίρια, που στεγάζουν τους οχτώ ΚΠΣ στο Δήμο Ηλιούπολης; Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει η κατασκευή κτιρίων για τη στέγαση των ΚΠΣ στα δημόσια οικόπεδα που υπάρχουν στο δήμο γι' αυτό το σκοπό; Τι προγραμματισμός υπάρχει για τη λύση του οξύτατου κτιριακού προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι ΚΠΣ στο Δήμο Ηλιούπολης; Θα γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις και πότε, ώστε να λειτουργούν σωστά οι ΚΠΣ που υπάρχουν στο δήμο;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ