Πέμπτη 16 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Καβάλα

Στο Εργατικό Κέντρο της πόλης στις 23.5.1996

Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Σωματείων Καβάλας, προκήρυξε συγκέντρωση για τις 23 του Μάη, ώρα 10 πμ, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Εξάλλου, η ΣΕΑ με ανακοίνωση της καταγγέλλει την κυβέρνηση για το πόρισμα - φιάσκο που έβγαλε η Επιτροπή που ασχολήθηκε με το πρόβλημα των χαμηλοσυνταξιούχων. Οι συνταξιούχοι χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο πόρισμα αποθέωση εμπαιγμού και απροπροσανατολισμού σε βάρους του συνταξιουχικού κόσμου. Το πόρισμα αυτό επισημαίνουν, δίνει κάτι μόνο στους συνταξιούχους του ΙΚΑ, αφήνοντας όλους τους άλλους "απ' έξω" και τα κύρια προβλήματα χιλιάδων συνταξιούχων ανέγγιχτα. Η παροχή ενός μόνο ημερομισθίου, ούτε καν ολόκληρου αλλά σε αναλογία, είναι προσπάθεια υπονόμευσης και "σαλαμοποίησης" και των κατώτερων συντάξεων. Ολα αυτά σε συνάρτηση με τον υπολογισμό της αύξησης των συντάξεων και όλων των οικονομικών στοιχείων των συνταξιούχων, δημιουργεί νέο κίνδυνο στην κοινωνική ασφάλιση και οδηγεί στο ξεθεμέλιωμα του κοινωνικού της χαρακτήρα.

Μπροστά στη βάρβαρη πρόκληση της καταστροφής του κοινωνικού χαρακτήρα των ασφαλίσεων στη χώρα μας, οι συνταξιούχοι δηλώνουν αποφασισμένοι να αντισταθούν. Ετσι καλούν τους εργαζόμενους και τα νιάτα να συμπαραταχτούν στον κοινό αγώνα και να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση της Αθήνας, στις 23 Μάη 1996, ώρα 9.30 πμ, πρωί στην πλατεία Κάνιγγος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ