Πέμπτη 16 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κανένα περιθώριο για καθυστερήσεις

Μετά τη συνάντηση, ο Σπ. Χαλβατζής συνοψίζοντας δήλωσε:

"Το πρόβλημα των απορριμμάτων έφτασε σε μια κατάσταση "μη περαιτέρω". Σ' αυτό συμφωνούν όλοι. Είχαμε μια πολύ χρήσιμη συζήτηση και η θέση του Κόμματος εκφράστηκε με την τοποθέτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα. Εμείς θεωρούμε ότι όλη η δραστηριότητα του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ) πρέπει να στηριχτεί πολλαπλά κι όλες αυτές οι κινήσεις που γίνονται για την υπονόμευσή του είναι καταδικαστέες από μας.

Θεωρούμε ότι είναι καιρός να προχωρήσουν συγκεκριμένα έργα και οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί φαίνεται ότι κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση. Θεωρούμε, επίσης, ότι είναι ανάγκη να στηριχτεί παραπέρα η ανακύκλωση και βεβαίως να δημιουργηθούν αυτοί οι χώροι υγειονομικής ταφής, να ξεκινήσουν τα έργα ταυτόχρονα σε όσους χώρους αποφασιστεί, να χωροθετηθούν και να προχωρήσουν όσο γίνεται νωρίτερα. Δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο για καμία καθυστέρηση.

Σε μια σύντομη διαδικασία, σ' ένα συγκεκριμένο ορίζοντα, πρέπει να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα των ανεξέλεγκτων χωματερών σε όλη τη χώρα. Είναι ένα πρόβλημα τεράστιο και βεβαίως η πρώτη δραστηριότητα που θα αναπτυχθεί στο χώρο της Αττικής μπορεί να αποτελέσει μια καλή βάση και για την αντιμετώπιση του προβλήματος στην περιφέρεια.

Θεωρούμε επίσης ότι είναι ανάγκη να ξεκινήσει μια γενικότερη ενημέρωση του λαού και να ενισχυθούν όλες οι πρωτοβουλίες Δήμων, Κοινοτήτων για μια προσπάθεια να περάσει αυτή η αντίληψη και μέσα στα σχολεία και γενικότερα στην ελληνική κοινωνία, αυτό το πνεύμα της ανακύκλωσης, αλλά και να λειτουργήσουν κι άλλες διαδικασίες που θα περιορίζουν πολύ τον όγκο των απορριμμάτων.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε κάποιες αντιλήψεις που ακόμα εμφανίζονται, για τη δημιουργία εργοστασίων καύσης, γιατί δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα, όχι μόνο περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά.

Εμείς, ως Κόμμα, θα εξακολουθήσουμε, όπως πάντα, να στηρίζουμε τις δραστηριότητες του Ενιαίου Συνδέσμου. Πιστεύουμε ότι τούτη τη φορά και η πρωτοβουλία και η δραστηριότητα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά και για την εναρμόνιση της νομοθεσίας στα συγκεκριμένα δεδομένα, στις συγκεκριμένες απαιτήσεις, θα προχωρήσει χωρίς άλλες καθυστερήσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ