Τετάρτη 15 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ρυθμίσεις για ανέργους στις Φιλιάτες

Ειδικές ρυθμίσεις για τους μισθωτούς απολυμένους από επιχειρήσεις των Φιλιατών Θεσπρωτίας,των οποίων οι ιδιοκτήτες μέσα στον ίδιο μήνα κατήγγειλαν τις συμβάσεις πάνω από δέκα μισθωτών ή σταμάτησαν τη λειτουργία τους, ενέκριναν οι συναρμόδιοι υπουργοί. Να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη περιοχή πέρσι το καλοκαίρι ο όμιλος Αργυρού έκλεισε και την τελευταία βιομηχανική μονάδα, το εργοστάσιο της "Πειραϊκής - Πατραϊκής" που χαριστικά είχε πάρει από τον ΟΑΕ.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η επιμήκυνση του χρόνου τακτικής επιδότησης για χρονικό διάστημα μέχρι τριών ετών σε άτομα που: α) είναι πάνω από 55 ετών, β) είναι πολύτεκνοι, γ) κοντεύουν να συνταξιοδοτηθούν, αλλά τους λείπουν έως και 600 ημερομίσθια ή δυο χρόνια για την ηλικία.

Το ημερήσιο επίδομα ανεργίας προσαυξάνεται κατά 60%, συν 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος. Για το χρονικό διάστημα της επιδότησης ο ΟΑΕΔ υποχρεούται να συνεχίσει την ασφάλιση των επιδοτούμενων στους ασφαλιστικούς φορείς κύριας και επικουρικής ασφάλισης για όλους τους κλάδους.

Στις παραπάνω ρυθμίσεις υπάγονται και οι επιδοτούμενοι από 1/1/95 άνεργοι, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις.

Οσοι απολυμένοι επιθυμούν να αυτοαπασχοληθούν, θα πρέπει μέσα σε ένα μήνα από τη δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ να καταθέσουν στην οικεία υπηρεσία του ΟΑΕΔ, στην οποία υπαγόταν η επιχείρηση που απασχολούνταν, δήλωση του Ν.1599/86, η οποία δεν μπορεί να ανακληθεί και στην οποία θα αναφέρουν ότι επιλέγουν την αυτοαπασχόληση. Τα ίδια ισχύουν και για όσους απολυμένους επιλέξουν την επαγγελματική επανακατάρτιση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ