Τρίτη 9 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στόχος, η απονεύρωση της Πρωτομαγιάς

"Εργατική Ενότητα": Το ταξικό μήνυμα της Πρωτομαγιάς δε χωρά στους ηγεμονισμούς και στη λογική των αποκλεισμών

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

Ολοφάνερη έγινε χτες, κατά τη διάρκεια της ολομέλειας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης,η πρόθεση της ΠΑΣΚΕ και των άλλων παρατάξεων της πλειοψηφίας - ΔΑΚΕ και "Αυτόνομης Παρέμβασης" ("ΣΥΝ") - να αποκλείσουν την "Εργατική Ενότητα" (ΕΣΑΚ) από την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς. Στη ολομέλεια οι τρεις παρατάξεις πήραν απόφαση να μην επιτρέψουν να ακουστεί η φωνή της Εργατικής Ενότητας, υποστηρίζοντας πως οι διαφωνίες μεταξύ των παρατάξεων δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε βάρος των θεσμών και της ενότητας...

Η πρότασή τους για τη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ήταν να γίνει η κεντρική ομιλία από τον πρόεδρο και να λήξει με την ανάγνωση του ψηφίσματος από τον γγ του ΕΚΘ.

Από την πλευρά τους τα στελέχη της "Εργατικής Ενότητας" (ΕΕ) κατήγγειλαν αυτή την ενορχηστρωμένη προσπάθεια φίμωσης της ΕΕ και απονεύρωσης της Πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης. Ζήτησαν να δοθεί η δυνατότητα μέσα από τις ομιλίες να εκφραστούν όλες οι απόψεις για τη δράση και την τακτική στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Οπως τόνισε ο γγ του ΕΚΘ, Βασίλης Ρέβας,η αντιδημοκρατική τακτική αυτών των παρατάξεων στόχο έχει να αφαιρέσει το λόγο από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. "Η "Εργατική Ενότητα", τόνισε, δεν έχει στόχο απλά να καταδείξει τη διαφορετικότητά της, αλλά να μιλήσει και να σταθεί κριτικά απέναντι σε αποφάσεις που αφορούν την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων". Ο Θόδωρος Κυριακίδης,εκ μέρους της ΕΣΑΚ σημείωσε πως, στο όνομα της θεσμικής εκπροσώπησης, δεν μπορεί να εξοβελίζεται το δικαίωμα της κριτικής. "Ετσι δε θα πρέπει να μιλήσουμε, είπε, για τη "Λευκή Βίβλο", τη Διακυβερνητική, αλλά και τις ευθύνες της ηγεσίας της ΓΣΕΕ για την υπογραφή της απαράδεκτης ΕΓΣΣΕ. Η αυταρχική στάση των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ- "ΣΥΝ" δείχνει τον πανικό τους απέναντι στην κριτική".

Σε ανακοίνωσή της η ΕΕ τονίζει πως το ταξικό μήνυμα της Πρωτομαγιάς δε χωράει στους ηγεμονισμούς και στη λογική του αποκλεισμού της συμβιβασμένης ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-"ΣΥΝ", που αποτελεί τον "Δούρειο ίππο" των πολιτικών της λιτότητας και της ανεργίας. Καλεί, τέλος, τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης να δώσουν με το ταξικό τους μήνυμα την απάντηση σ' αυτές τις ηγεσίες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ