Τρίτη 9 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ετεροχρονισμένη Πρωταπριλιά

Το σενάριο πρωτόδε το φως της δημοσιότητας πριν εννιά μέρες και προχτές εμφανίστηκε και πάλι. Πρωταγωνιστής, ως συνήθως σ' αυτές τις περιπτώσεις, είναι ο Χαρίλαος Φλωράκης και στη θέση της αιχμής του δόρατος, ο Μ. Κωστόπουλος. Κεντρική ιδέα, η σύγκλιση του ΚΚΕ με τον "ΣΥΝ" ή τουλάχιστον με το "Αριστερό Ρεύμα". Για την προώθηση του στόχου αυτού και προκειμένου να γίνουν όλα περισσότερο πιστευτά, εφευρίσκουν και κάποιες συνομιλίες και συναντήσεις ανάμεσα σε Μ. Κωστόπουλο και Π. Λαφαζάνη ή Γ. Δραγασάκη ή κάποια συνάντηση σε ταβέρνα του Χαλανδρίου.

Και όσον αφορά την πρώτη δημοσίευση του σεναρίου, έγινε στην ειδική, πρωταπριλιάτικη έκδοση της σατιρικής εφημερίδας "Ποντίκι", μαζί με όλες τις άλλες ψεύτικες ειδήσεις και ρεπορτάζ, που είχε, για να τιμήσει τη γνωστή παράδοση.

Η προχτεσινή, όμως, έγινε στην "Απογευματινή". Προφανώς, για να συνεχιστεί... επαξίως, η γνωστή σε όλους παράδοση της εφημερίδας. Κρίμα σε μερικούς - ή μάλλον μερικές. Ν' αντιγράφουν το "Ποντίκι" και μάλιστα το πρωταπριλιάτικο... Ούτε καν τη στοιχειώδη φαντασία δε διαθέτουν;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ