Τρίτη 9 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΑΜΒΑΚΟΥΡΓΙΑ ΒΟΛΟΥ
Καταλήψεις τραπεζών για την πληρωμή

ΒΟΛΟΣ.-

Σε κατάληψη του κεντρικού καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Βόλο, προχώρησαν, χτες το πρωί, οι εργαζόμενοι της "Βαμβακουργίας", διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων. Οπως είναι γνωστό, με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, δανειοδοτείται η "Βαμβακουργία" από κρατικές τράπεζες "με αποκλειστικό σκοπό - όπως σημειώνεται στην τροπολογία - τη μερική ή και ολική ικανοποίηση των δεδουλευμένων εργατικών απαιτήσεων". Μέχρι χτες, όμως - αν και είχε δεσμευτεί σχετικά η κυβέρνηση να δοθεί το 50% τουλάχιστον των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους πριν το Πάσχα - λεφτά δε δόθηκαν. Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κινητοποίηση και από σήμερα ξεκινούν καταλήψεις και στα υπόλοιπα υποκαταστήματα της Εθνικής στο Βόλο.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι και με τη νέα χρηματοδότηση της "Βαμβακουργίας" - η οποία προορίζεται αποκλειστικά για πληρωμή των εργαζομένων, υποθηκεύοντας, ωστόσο, μελλοντικά τους δικαιώματα - δε λύνεται το πρόβλημα της επιχείρησης, που παραμένει κλειστή επί μήνες. Οπως λύση δεν έδωσαν και οι προηγούμενες χρηματοδοτήσεις που "φαγώθηκαν", χωρίς να εξασφαλιστεί η λειτουργία του εργοστασίου και η δουλιά των 530 εργαζομένων. Λύση αποτελεί - όπως οι ίδιες οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν - η ένταξη της "Βαμβακουργίας" στον ΟΑΕ, η δημιουργία ενιαίου, δημόσιου φορέα κλωστοϋφαντουργίας και η εφαρμογή κλαδικής πολιτικής.

  • Το νομάρχη Λάρισας Γ. Φλώρο,επισκέφτηκαν - συνοδευόμενοι από τον βουλευτή του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκο - οι εργαζόμενοι της κλωστοϋφαντουργίας ΡΟΚΑ.Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από το νομάρχη να παρέμβει στην κυβέρνηση και στις αρμόδιες τράπεζες, ώστε να προωθηθεί η επαναλειτουργία του εργοστασίου, που παραμένει κλειστό επί έναν ολόκληρο χρόνο. Ζητούν, επίσης, να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή των βουλευτών του νομού για να πιεστεί η κυβέρνηση να δώσει λύση.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ