Πέμπτη 4 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΛΤΑ
Αλλο ένα καλοκαίρι χωρίς άδειες

Δε θα γίνουν οι απαιτούμενες προσλήψεις σε εποχικό προσωπικό στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που παρουσιάζονται τη θερινή περίοδο. Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην πρόσληψη σημαντικά μικρότερου αριθμού εποχικών υπαλλήλων για άλλη μια χρονιά. Η απόφαση αυτή θα επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα των ταχυδρομικών υπηρεσιών τους καλοκαιρινούς μήνες και υπονομεύει και το δικαίωμα της ετήσιας κανονικής άδειας των εργαζομένων.

Με ανακοίνωσή της η ΟΜΕ - ΕΛΤΑ καλεί τους αρμόδιους να επανεξετάσουν το θέμα και απορρίπτει τον ισχυρισμό ότι με αυτό τον τρόπο θα περιοριστούν οι δαπάνες, αφού ο Οργανισμός θα αναγκαστεί να καταβάλει τεράστια ποσά για τις αποζημιώσεις κανονικών αδειών των εργαζομένων που θα απασχολήσει, όπως άλλωστε συνέβη και πέρσι.

"Η πρόσληψη εποχικού προσωπικού είναι αναγκαία, αλλά πρέπει να γίνεται έγκαιρα και να εξασφαλίζει την πλήρη και σωστή αναπλήρωση των εργαζομένων που κάνουν χρήση της κανονικής τους άδειας", είπε στο "Ρ" ο Γιώργος Κρίκας μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΛΤΑ, εκπρόσωπος της "Δημοκρατικής Συνεργασίας". "Η καθυστέρηση, όμως, που παρατηρείται καθώς και ο ελλιπής αριθμός προσληφθέντων θίγει και τη δημόσια εικόνα των ταχυδρομείων και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι, το εποχικό προσωπικό να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών, και να μην "σπαταλιέται" στην εξυπηρέτηση ρουσφετολογικών επιδιώξεων".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει τα προεκλογικά παιγνίδια ΠΑΣΟΚ - ΝΔ (2012-03-30 00:00:00.0)
Δυναμική απάντηση στην εντατικοποίηση (2001-06-29 00:00:00.0)
Απεργούν σήμερα και αύριο (1997-06-04 00:00:00.0)
Στους αγώνες με βήμα ταχύ (1997-05-24 00:00:00.0)
Τα ΕΛΤΑ διαλύονται... (1997-05-13 00:00:00.0)
Τα ΕΛΤΑ διαλύονται... (1997-05-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ