Παρασκευή 30 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΕΛΤΑ
Καταγγέλλει τα προεκλογικά παιγνίδια ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Τα προεκλογικά παιχνίδια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε βάρος των εργαζομένων καταγγέλλει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) ΕΛΤΑ, με αφορμή την πρόσφατη κοκορομαχία των δύο κομμάτων για τις προσλήψεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου στα ταχυδρομεία.

Η ΔΑΣ σημειώνει ότι στα ΕΛΤΑ υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό που ταλανίζουν τα ταχυδρομεία, οδηγούν στην εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζομένων, υποβαθμίζουν το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Είναι η πολιτική τους που τόσα χρόνια τώρα απαξιώνει τα ΕΛΤΑ, κλείνει δεκάδες γραφεία σε όλη τη χώρα. Από το 2006 μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμιά πρόσληψη με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας. Την ίδια ώρα καταργούν τη μονιμότητα, μειώνουν τους μισθούς και τα δικαιώματα, επιβάλλουν προσωρινές μορφές απασχόλησης. Αυτή η πολιτική είναι ενταγμένη στα γενικότερα σχέδια της κυβέρνησης και της ΕΕ για την πλήρη απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς και το ξεπούλημα του ΕΛΤΑ - Ταχυμεταφορές στους ιδιώτες επενδυτές.

Η ΔΑΣ απαιτεί να μη γίνει καμιά απόλυση συμβασιούχου στα ΕΛΤΑ και άμεση χωρίς κανένα όρο μονιμοποίησή τους. Αμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερή δουλειά και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ