Κυριακή 24 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σύγκληση κοινής πάλης

Τα σημερινά αδιέξοδα που έχουν κυκλώσει την κοινωνία μας όπως ανεργία, ακρίβεια, μονόπλευρη λιτότητα, φτώχεια, εκμετάλλευση, νομίζω ότι είναι οι βασικές αιτίες απ' όπου πηγάζει όλη η αθλιότητα που συναντούμε γύρω μας. Σε έξαρση η εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά, η πορνεία, οι ληστείες κλπ.

Και όμως οι κυβερνώντες μας, οι οποίοι είναι και οι κυρίως υπεύθυνοι για όλη αυτή την τραγική κατάσταση της πατρίδας μας, κάνουν τον κουτό λες και ήρθαν από άλλο πλανήτη. Στη Βουλή ψήφισαν τον προϋπολογισμό λέγοντάς μας, χωρίς να ντρέπονται, ότι είναι αναπτυξιακός, έχουν χάσει κάθε ίχνος αυτοσεβασμού. Δε βλέπω πουθενά ανάπτυξη, τους προκαλώ να μας πουν πού τη βλέπουν αυτοί την ανάπτυξη. Εκεί που βλέπω να γίνεται ανάπτυξη και μάλιστα αλματώδης, είναι στην αύξηση των κερδών των μεγαλοβιομηχάνων, των μεγαλοεπιχειρηματιών, ντόπιων και ξένων, και των Τραπεζών. Μεγάλο ρεκόρ έχουν επίσης και στην εξαγωγή συναλλάγματος.

Απεναντίας όποια ανάπτυξη δημιουργήθηκε στον τόπο μας, Ναυπηγεία, Κλωστοϋφαντουργεία, κ. α., φρόντισαν άρονάρον να τα ξεπουλήσουν, "αντί πινακίου φακής". Και ο λαός όλο και περισσότερο θα "πληρώνει" τις αμαρτίες τους. Με την ανεργία να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις και τη φτώχεια να εξαπλώνεται όλο και σε μεγαλύτερα κοινωνικά στρώματα του λαού μας.

Γι' αυτό, για όλους εμάς τους καταπιεζόμενους, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος παρά ο δρόμος της πάλης και του αγώνα, που είναι πραγματικά μονόδρομος. Είναι δρόμος βασανιστικός, ανηφορικός, όμως, αυτός μας απομένει να πάρουμε. Στη σύγκλιση που μας καλούνε και δεν είναι τίποτα άλλο από το να συμφωνήσουμε στην εκμετάλλευσή μας, απαντούμε με σύγκλιση κοινής πάλης για το δίκιο μας που οπωσδήποτε θα το βρούμε.

Οδηγό και μπροστάρη έχουμε το κόμμα της Εργατικής Τάξης, το τιμημένο ΚΚΕ.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ

Περιστέρι


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ