Κυριακή 24 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η "κατσικολογία"

Λίγο ακόμα και θα μας κάνουν να πιστέψουμε - οι κάθε λογής "ειδικοί" και "ειδικευμένοι" μελετητές κι αναλυτές των διεθνών σχέσεων της χώρας μας - ότι οι ελληνοτουρκικές διαφορές αφορούν στη διεκδίκηση του δικαιώματος... βοσκής των κατσικιών στην Ιμια.

Η "κατσικολογία" έρχεται ν' αποκρύψει το ουσιαστικό πρόβλημα το οποίο αφορά, όχι, βεβαίως, τα κατσίκια, αλλά την κατοχύρωση των ελληνικών συνόρων στο Αιγαίο, που απειλούνται από την τουρκική επιθετικότητα, η οποία - κι αυτό σχεδόν αποσιωπάται - υποκινείται και πατρονάρεται από τους μεγάλους "συμμάχους κι εταίρους" της χώρας μας.

Το πρόβλημα, επόμενα, δε βρίσκεται στο ποιοι θα δίνουν τροφή στα κατσίκια, αλλά να γίνει καθαρό και συγκεκριμένο από ποιους και γιατί κινδυνεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, από ποιους και γιατί μπορούμε να βρούμε υποστήριξη και βοήθεια στην υπεράσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων.

Γιατί, τα μεν κατσίκια - χωρίς το παραμικρό πρόβλημα και με το δίκιο τους - θα πάρουν τροφή, όποιος κι αν τους την προσφέρει... Τα αλλεπάλληλα, όμως, "ευχαριστώ" της ελληνικής κυβέρνησης σ' αυτούς που σχεδιάζουν και υποθάλπουν τα προβλήματα στο Αιγαίο, δεν εξηγούνται ούτε με την εντελώς πρόσφατη πολιτική της "κατσικολογίας"...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ