Κυριακή 24 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η έξοδος, η είσοδος και η παλίρροια

Οσοι μείναμε εδώ να φυλάμε την Ακρόπολη, οι Θερμοπύλες πέφτουν μακριά, όσοι για αντικειμενικούς ή υποκειμενικούς λόγους δε μετακινήθηκαν και δεν εκμεταλλεύτηκαν το τριήμερο, όλοι όσοι έχουμε ανάγκη από μια ταινία για να σκοτώσουμε μερικές κυριακάτικες "αστικές" ή μάλλον σπιτικές ώρες, τότε: Από το MEGA στις 22.45 "Ο πρίγκιπας της παλίρροιας" της Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, με πρωταγωνίστρια την ίδια και πρωταγωνιστή τον Νικ Νόλτε. Πρόκειται για ρομαντική, αλλά δραματική και δυνατή ταινία που αφηγείται την ιστορία ενός έρωτα που φυτρώνει μέσα σε καρδιές σπαρμένες από κάκτους... Ενας άνεργος καθηγητής, αφήνοντας πίσω του ένα διαλυμένο γάμο, πάει στη Νέα Υόρκη για να βοηθήσει την ψυχίατρο της αδελφής του στη δύσκολη προσπάθειά της να "ξαναχτίσει" την ταραγμένη ιστορία της οικογενείας του, με σκοπό να θεραπεύσει τις πληγές της ασθενούς της, αλλά και του αδελφού της. Ομως και η ίδια η γιατρός ζει το δικό της προσωπικό δράμα, έχοντας πλάι της ένα σκληρό σύζυγο. Ο έρωτας θα είναι το μόνο γιατροσόφι, η μοναδική, τελικά, θεραπεία για όλους. Με τη δύναμη του αισθήματος και με τη σιγουριά, που αυτό τους δίνει, θα στηριχτούν πάνω του και θα κάνουν μια "γενναία" βουτιά στο παρελθόν. Ευτυχώς γι' αυτούς, θα βγουν στην επιφάνεια πάλι, απαλλαγμένοι όμως τούτη τη φορά, από τυραννικές ενοχές, από βασανιστικές τύψεις και από τυχόν παραλείψεις που τους βάραιναν.

Από την ΕΤ-2 στις 23.30 "Αρωμα γυναίκας" του Ντίνο Ρίτσι.

Μια εξαιρετική, ευαίσθητη και βαθιά ανθρώπινη δημιουργία, που εξετάζει τη σχέση ενός στρατιώτη με έναν τυφλό, δύστροπο συνταγματάρχη, που αποφασίζει να τον μυήσει στις χαρές της ζωής, στην τέχνη να "μυρίζει" το άρωμα της γυναίκας, ακόμη και όταν δεν τη βλέπει. Να χορεύει, να φλερτάρει, να κατακτά, να χαίρεται τις μικρές απολαύσεις που προσφέρει η ζωή, αλλά να έχει το δικαίωμα στο θάνατο... Πρόκειται για μια διάσημη πικρή κωμωδία με έναν υπέροχο Βιτόριο Γκάσμαν, ο οποίος απέσπασε στις Κάννες, το 1975, βραβείο ερμηνείας. Η ταινία έγινε ριμέικ πριν λίγα χρόνια, με πρωταγωνιστή τον Αλ Πατσίνο, που, ομολογουμένως, ήταν και εκείνος έξοχος.

Για τη "Δευτέρα", από την ΕΤ-1 στη 01.10 "Η ιστορία της Λάουρα" του Μπρους Μπέρσφορντ. Πρόκειται για μια δραματική κοινωνική ταινία, βασισμένη στο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Εθελ Ρίτσαρτσον. Είναι η ιστορία ενός ευαίσθητου, έξυπνου, αλλά φτωχού 13χρονου κοριτσιού, που καταφέρνει να φοιτήσει σ' ένα καλό σχολείο της Μελβούρνης. Η απελπισμένη προσπάθεια της Λάουρα, να διακριθεί και να γίνει αποδεκτή σε μια εχθρική κοινωνία, της δημιουργεί πολλά δυσάρεστα προβλήματα. Με τη Σούζαν Φόουλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ