Πέμπτη 21 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Επιχειρηματική αποστολή στη Βουλγαρία το Μάη

Εμπορική αποστολή στο Μπουργκάς στης Βουλγαρίας διοργανώνει από τις 6 μέχρι τις 9 του Μάη το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας (ΒΕΑ) στα πλαίσια των προσπαθειών προώθησης των εμπορικών συνεργασιών στις βαλκανικές χώρες. Στην αποστολή θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι της διοίκησης του ΒΕΑ και επιχειρηματίες από διάφορους κλάδους.

Η επαρχία του Μπουργκάς είναι το μεγαλύτερο βιομηχανικό κέντρο της Βουλγαρίας με συγκεντρωμένες πολλές βιομηχανικές μονάδες εθνικής σημασίας, και απασχολεί το 97% του συνόλου της εργατικής δύναμης. Η περιοχή παράγει περίπου το 13% της βιομηχανικής και το 12% - 13% της αγροτικής παραγωγής της. Οι τραπεζικές υπηρεσίες κατανέμονται σε 17 τράπεζες με τις θυγατρικές τους, ενώ η πόλη διαθέτει δύο πανεπιστήμια.

Η περιοχή καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην παραγωγή καυσίμων, χημικών προϊόντων, συνθετικών καλωδίων, χάλκινων καλωδιώσεων, βαγονιών μεταφοράς εμπορευμάτων, κρουνών, συστημάτων εξαερισμού, χαλιών, κρυστάλλων, μάλλινων υφασμάτων, σταφυλιών, κρασιού και φρούτων. Ενώ, η εικόνα της οικονομίας της περιοχής ολοκληρώνεται με εξειδικευμένη βιομηχανία, όπως πλοίων και εξοπλισμού πλοίων, γεννητριών και στάρτερ, τούβλων και κεραμιδιών, βαμβακερών υφασμάτων, ξύλινων αντικειμένων και επίπλων, σιτηρών, ζωοτροφών, ζωικών λιπών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 15 του Απρίλη στο ΒΕΑ και να απευθύνονται στο τηλέφωνο 3631.572.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ