Πέμπτη 14 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΖΥΘΟΠΩΛΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αποφάσισαν να μην πληρώνουν το τέλος 5%

Να μην καταβάλλει πλέον το δημοτικό τέλος του 5% αποφάσισε η Ενωση Εστιατόρων Ζυθοπωλών Αττικής κατά τη διάρκεια της πρόσφατης γενικής της συνέλευσης. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης διαπίστωσε ότι:

  • Ο κλάδος έχει περιέλθει σε τραγική οικονομική κατάσταση με κύρια αιτία την απόδοση του 5% επί των ακαθάριστων εσόδων υπέρ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Το συγκεκριμένο τέλος έχει επιβληθεί επιλεκτικά στον επισιτιστικό χώρο και αντίκειται στις αρχές της ίσης φορολογικής μεταχείρισης και στους κανόνες του ανταγωνισμού.
  • Παρά την απόφαση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) (212/20.12.94) για κατάργηση του τέλους 5%, αλλά και τις σχετικές προεκλογικές διαβεβαιώσεις, δεν καταργήθηκε ακόμη.

Η γενική συνέλευση της Ενωσης Εστιατόρων Ζυθοπωλών Αττικής αποφάσισε, υπερασπιζόμενη το δικαίωμα επιβίωσης του κλάδου, να σταματήσει να καταβάλλει το δημοτικό αυτό τέλος και δηλώνει έτοιμη να αντιμετωπίσει δυναμικά τις ευθύνες, που οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα θελήσουν να τους επιρρίψουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ