Τετάρτη 13 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση Μητσοτάκη - Στεφανόπουλου

Συνεχίζοντας την εδώ και καιρό ακολουθούμενη αυτόνομη πορεία του, ο Κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε χτες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο,με τον οποίο συζήτησαν θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

Ο πρώην πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις γνωστές θέσεις του γύρω από το Σκοπιανό και τα ελληνοτουρκικά, θέσεις που εμφανώς διαφοροποιούνται από αυτές της ηγεσίας της ΝΔ. Οπως είναι γνωστό, ο Κ. Μητσοτάκης τάσσεται υπέρ της σύνθετης ονομασίας για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, θεωρεί ότι η χώρα μας πρέπει με δική της πρωτοβουλία να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για το θέμα των βραχονησίδων της Ιμιας, ενώ αντιτίθεται στην άσκηση "βέτο" για τη χρηματοδότηση της Τουρκίας, εκτιμώντας ότι έτσι η Ελλάδα "απομονώνεται από τους Ευρωπαίους εταίρους".

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Κ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις του εξέφρασε τη διαφωνία του για τις πρόσφατες κρίσεις των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, τις οποίες χαρακτήρισε "κομματικές". Σύμφωνα με πληροφορίες, η κριτική αυτή αφορούσε κυρίως τις κρίσεις στην Αεροπορία. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν απάντησε σε ερωτήσεις για τις θέσεις που εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα εξωτερικά θέματα και παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στις δηλώσεις που θα κάνει αύριο στην Πάτρα, όπου καλεσμένος του Πανεπιστημίου Πατρών θα μιλήσει για το ρόλο των ΜΜΕ στη σημερινή κοινωνία.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της ΝΔ Μ. Εβερτ βρίσκεται στο Παρίσι και συμμετέχει στη σύνοδο αρχηγών κομμάτων της "Ευρωπαϊκής Δημοκρατικής Ενωσης".

Απαντώντας στις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη για "κομματικές κρίσεις στις Ενοπλες Δυνάμεις", ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο πρώην πρωθυπουργός "δεν είναι συνετό να υπενθυμίζει τις ατυχείς κομματικές επιλογές που έκανε ως πρωθυπουργός στις Ενοπλες Δυνάμεις".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ