Σάββατο 9 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ - ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ
Η μεγάλη ευκαιρία

Οι ερυθρόλευκοι διεκδικούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο του ελληνικού βόλεϊ. Σήμερα στον ημιτελικό αντιμετωπίζουν την "άγνωστη" ολλανδική Αλκομ Καπέλε

Με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ ρίχνεται σήμερα στη μάχη του φάιναλ φορ του Κυπέλλου Κυπελλούχων ο Ολυμπιακός. Πρώτο εμπόδιο των ερυθρολεύκων σήμερα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η ολλανδική Αλκομ Καπέλε. Μια ομάδα παντελώς άγνωστη στους ερυθρόλευκους, μέχρι χτες το απόγευμα δεν είχε φτάσει στα χέρια του προπονητή τους Γ. Λάιου μια βιντεοκασέτα με αγώνα της Αλκομ. Αντίθετα από την άλλη μεριά οι Ολλανδοί ξέρουν αρκετά καλά τον Ολυμπιακό αφού τον έχουν δει δύο φορές σε βίντεο.

Η Αλκομ Καπέλε

Από τα λίγα στοιχεία που είναι γνωστά για την Αλκομ είναι ότι έχει στις τάξεις της δύο Αμερικάνους, τον Κουίν και τον Λάιλς (διεθνή πέρυσι στο WORLD LEAGUE), τον νεαρό διεθνή Ολλανδό Βαν Ες, τον πρώην Ολλανδό διεθνή Σνέλινγκερ (πασαδόρος). Την εξάδα συμπληρώνουν ο Μπουντριέ και ο Ποτς. Η Καπέλε αγωνίζεται τα έξι τελευταία χρόνια στην πρώτη κατηγορία, ενώ φέτος είναι δεύτερη πίσω από τη μόνιμη πρωταθλήτρια Πιτ Ζόμερς. Για να φτάσει στο φάιναλ φορ του Πειραιά πήρε τη δεύτερη θέση στον α όμιλο κερδίζοντας την Ανιέρς (Γαλλ.) με 3-0, τη σλοβακική Μάριμπορ με 3-2, την ισραηλινή Μάτε Ασερ με 3-1, τη ρουμανική Κλουζ Ναπόκα με 3-2, την ελβετική Νάφελς με 3-0 ενώ στο ξεκίνημα των αγώνων είχε χάσει από την Γκρόντνο (Λευκορωσία) με 0-3, και την ισπανική Αλμέρια με 0-3.

Στον άλλο ημιτελικό του φάιναλ φορ συναντώνται η ισπανική Ουνικάχα Αλμέρια και η γερμανική Μπάγερ Βούπερταλ.

Σιγουριά για το τρόπαιο

Οι παίκτες του Ολυμπιακού περιμένουν το σημερινό παιχνίδι σαν τη μεγάλη ευκαιρία για να πανηγυρίσουν ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο και έχουν ξεχάσει το άτυχο αποτέλεσμα με τα Γιάννενα. Τη σιγουριά του για την κατάκτηση του τροπαίου εξέφραζε χτες ο Κουβανός Ερνάντεζ "Κατά 99% το τρόπαιο είναι δικό μας. Χρειάζεται όμως να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί. Να μην χαλαρώσουμε σε κανένα σημείο. Το μεγάλο γήπεδο δίνει το πλεονέκτημα του πολύ κόσμου αλλά είναι μειονεκτικό για τις ομάδες που έχουν δυνατό σερβίς καθώς επιτρέπει στον αντίπαλο να προσπαθεί για την άμυνα αφού η μπάλα δε βρίσκει οροφή".

Ο προπονητής των ερυθρολεύκων Γ. Λάιος αναμένεται να παρατάξει στην αρχική εξάδα τους: Μουστακίδη, Γκιούρδα, Τσακιρόπουλο, Ερνάντεζ, Σάντσεζ, Ντράγκοβιτς.

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αναμένεται να γεμίσει σήμερα και αύριο. Ηδη έχουν πουληθεί πάνω από 10.000 εισιτήρια, ενώ όσα απομείνουν θα πωλούνται από τις θυρίδες του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ωρα τροπαίου στην Καλαμάτα(2023-03-31 00:00:00.0)
Μεγάλες προσδοκίες(2007-06-22 00:00:00.0)
Πιο κοντά στην πρόκριση(1998-02-06 00:00:00.0)
Πάνοπλη η Ολλανδία(1996-05-18 00:00:00.0)
Κινδυνεύουν οι ερυθρόλευκοι(1996-02-09 00:00:00.0)
Ολοι πλην "Λακεδαιμονίων"...(1996-01-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ