Πέμπτη 29 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ
Πρώιμοι πανηγυρισμοί

Οι πράσινοι γλιτώνουν το "παγοδρόμιο" της Βαρσοβίας. Ακατάλληλο το γήπεδο παραδέχεται η Λέγκια

Μάννα εξ ουρανού ήταν η χτεσινή είδηση που ήρθε από τη Βαρσοβία για τον Παναθηναϊκό. Με φαξ που έστειλε η ηγεσία της Λέγκια στην ΟΥΕΦΑ έκανε γνωστό πως το γήπεδο της πρωταθλήτριας Πολωνίας είναι ακατάλληλο για τη διεξαγωγή του πρώτου αγώνα των προημιτελικών στις 6 του Μάρτη με την ελληνική ομάδα. Η βαρυχειμωνιά στη Βόρεια Ευρώπη έχει πλήξει και την πρωτεύουσα της Πολωνίας όπου τα περισσότερα γήπεδα θυμίζουν... παγοδρόμια.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς που διέπουν την ΟΥΕΦΑ η απόφαση για τη νέα έδρα πρέπει να καθοριστεί μέσα σε 48 ώρες. "Φαβορί" είναι το στάδιο της Κρακοβίας αν και σε αυτή την πόλη οι καιρικές συνθήκες είναι επίσης πολύ άσχημες. Μάλιστα δεν αποκλείεται η αρμόδια επιτροπή να ορίσει έδρα εκτός Πολωνίας πιθανότερα στη Γερμανία.

Η εξέλιξη αυτή χαροποίησε τους ανθρώπους του τριφυλλιού και πρώτο και καλύτερο τον τεχνικό Χουάν Ραμόν Ρότσα που ήταν αυτός που φοβόταν ιδιαίτερα το άσχημο τερέν του γηπέδου της Λέγκια: "Σε καιρικές συνθήκες ανάλογες με τα ελληνικά δεδομένα θα είμαστε καλύτεροι. Αναμφίβολα αυτή η εξέλιξη είναι υπέρ μας. Είμαστε τεχνική ομάδα και αυτό μας ευνοεί. Πάντως όπου και να γίνει τελικά το παιχνίδι εμείς πρέπει να είμαστε το ίδιο σοβαροί και πειθαρχημένοι αν θέλουμε να περάσουμε στους 4 του Τσάμπιονς Λινγκ".

Στον αγωνιστικό τομέα ο Αλέξης Αλεξούδης δε θα είναι στη διάθεση του προπονητή του στο Σαββατιάτικο ματς με τον Αρη. Ο διεθνής κυνηγός όμως θα είναι παρών στο κρίσιμο παιχνίδι με τη Λέγκια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ