Πέμπτη 29 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ - ΠΑΟΚ 1-1
Ματ του Μπέλλη

Με "βεντούζες" μπλόκαρε τα ατού των γηπεδούχων και πήρε πολύτιμη ισοπαλία

Ενα σημαντικό βήμα πρόκρισης για τον τελικό έκανε χτες ο ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα. Το 1-1 σίγουρα είναι σκορ ασφαλείας άσχετα αν ο προπονητής του δικέφαλου Μιχάλης Μπέλλης ισχυρίζεται ότι όλα είναι ρευστά. Στις 13 Μάρτη η Τούμπα θα είναι "καυτή" και η "ελαφρά ταξιαρχία" θα έχει ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο.

Ο χτεσινός αγώνας είχε δύναμη, πάθος όμως σε καμία περίπτωση δεν ήταν αντιαθλητικός, παρά την κρισιμότητά του. Οι "βεντούζες" που χρησιμοποίησε στα ατού του Απόλλωνα ο Μπέλλης έπιασαν τόπο αφού Τσαλουχίδης (σε Κόλα), Ζαφειρίου (σε Μπάρνιακ) και Γιουκούδης σε (Νικολαϊδη) έκαναν τη δουλιά τους περίφημα. Από την άλλη ο Γ. Παθιακάκης ατύχησε στην αρχική του έμπνευση να ξεκινήσει τον Αποστόλου σε θέση αριστερού μπακ χαφ. Ο παίκτης πελαγοδρομούσε και μόλις στο 34' ανάγκασε τον προπονητή του να τον αλλάξει με τον δραστήριο Πικουλίδη.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε την τύχη να ανοίξει νωρίς το σκορ μόλις στο 12'. Ο Καπετανόπουλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Αλεξίου με δυνατή κεφαλιά έγραψε το 0-1. Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν μια καλή ευκαιρία του Νικολαϊδη στο αμέσως επόμενο λεπτό και το δοκάρι στο 30' από καραμπόλα μέσα στη μικρή περιοχή του Μιχόπουλου.

Στην επανάληψη ο Παθιακάκης έριξε στη μάχη τον Αλέξη, η επίθεση τονώθηκε και ο Απόλλωνας έφτασε στην ισοφάριση στο 59' όταν από όμορφη πάσα του Μπάρνιακ στον Νικολαϊδη αυτός από κοντά πλάσαρε υποδειγματικά, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Μέχρι το τέλος του ματς οι γηπεδούχοι πίεσαν την αντίπαλη εστία όμως η μεγάλη ευκαιρία δεν έγινε. Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ ροκάνιζε το χρόνο με σφικτή πάντα άμυνα και πολυπρόσωπο κέντρο.Από τον Απόλλωνα ξεχώρισαν οι Τάτσης, Βελέντζας καθώς και ο Αλέξης που έδωσε πνοή στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Γιώργος Τουρσουνίδης διεύθυνε μαεστρικά τον ΠΑΟΚ στο χώρο του κέντρου ενώ ήταν "μετρ" στο πάγωμα του παιχνιδιού. Κοντά του σε απόδοση οι "φρουροί" Τσαλουχίδης, Ζαφειρίου και Γιουκούδης.

Με λάθη, όχι ουσίας, η διαιτησία του κ. Παπατριανταφύλλου. "Κιτρίνισε" τους Ζαγοράκη, Ερακ, Αλεξίου, Ζουμπούλη.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Μήνου, Ερακ (46' Αλέξης), Παπαδόπουλος, Κεφαλάς, Αποστόλου (34' Πικουλίδης), Τάτσης, Βελέντζας, Ιωάννου, Μπάρνιακ, Κόλα, Νικολαϊδης.ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Γιουκούδης, Καπετανόπουλος, Ζαφειρίου, Αλεξίου, Τσαλουχίδης, Ζαγοράκης, Χάβος, Νόλης (84' Παναγιωτίδης), Τουρσουνίδης (88' Γιόβιτς), Βαν Χαμ (67' Ζουμπούλης).

Ανδρ. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ