Πέμπτη 29 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να διαλευκανθεί το σκάνδαλο στον ΟΕΚ

Με υπόμνημά τους προς τον πρωθυπουργό, οι δέκα σύμβουλοι της ΕΣΑΚ στη ΓΣΕΕ τονίζουν ότι λόγοι διαφάνειας και ηθικής επιβάλλουν στην κυβέρνηση να μην τοποθετήσει ξανά στην προεδρία του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας τον Θ. Χανακούλα

Λόγοι διαφάνειας, δημοκρατίας, αξιοπιστίας και ηθικής επιβάλλουν στην κυβέρνηση να μην επιλέξει τον Θ. Χανακούλα ξανά για τη θέση του προέδρου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

Αυτό τονίζουν σε υπόμνημά τους προς τον πρωθυπουργό, Κ. Σημίτη, οι δέκα σύμβουλοι της ΕΣΑΚ στη διοίκηση της ΓΣΕΕ, μπροστά στην επιμονή που εκδηλώνεται από τη μεριά του υπουργού Εργασίας, Ε. Γιαννόπουλου, να επανατοποθετήσει στην προεδρία του Οργανισμού τον Θ. Χανακούλα. Στο υπόμνημα των "10", το οποίο επέδωσε χτες στον πρωθυπουργό ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Γ. Μαυρίκος,τονίζεται: "Τα τελευταία χρόνια στο συνδικαλιστικό κίνημα υπάρχει μια έντονη αντιπαράθεση πολλών και μεγάλων συνδικαλιστικών οργανώσεων με τον Θ. Χανακούλα, πρώην πρόεδρο του ΟΕΚ, ο οποίος κατηγορείται για το γνωστό σκάνδαλο Μπολτσή και σωρεία άλλων παράνομων ενεργειών εις βάρος ουσιαστικά του ίδιου του Οργανισμού, αλλά και των εργαζομένων δικαιούχων.

Αντί, λοιπόν, ο κ. Χανακούλας, όπως θα έκανε κάθε λογικός άνθρωπος, να μείνει έξω από κάθε διεκδίκηση της προεδρίας του ΟΕΚ, κάνει τα αδύνατα δυνατά, χρησιμοποιεί θεμιτά και αθέμιτα μέσα για να αναρριχηθεί στο συγκεκριμένο πόστο. Γιατί, άραγε, αυτή η επιμονή;

Γνωρίζουμε το δικαίωμα της κυβέρνησης να ορίσει σύμφωνα με τα ισχύοντα, τον πρόεδρο του ΟΕΚ. Πιστεύουμε, όμως, για τους ανωτέρω ουσιαστικούς λόγους ότι δεν πρέπει να επιλέξετε τον κ. Χανακούλα. Λόγοι, εξάλλου, διαφάνειας, δημοκρατίας, αξιοπιστίας και ηθικής, αρχές και αξίες στις οποίες κατ' επανάληψη έχετε αναφερθεί στο πρόσφατο παρελθόν, επιβάλλουν την απομάκρυνση του συγκεκριμένου ατόμου και παράλληλα την απρόσκοπτη και χωρίς παρεμβάσεις πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου Μπολτσή και τηναπόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ