Παρασκευή 9 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προβλήματα από την κακοκαιρία

Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, άφησε πίσω της η χτεσινή καταιγίδα που έπληξε τη Ρόδο. Στο χωριό Ιαλυσσός, 40 σπίτια, καταστήματα και αποθήκες πλημμύρισαν, ενώ σε πολλά σημεία οι επαρχιακές οδοί της περιοχής έκλεισαν από πτώσεις δέντρων. Ανάλογα προβλήματα αντιμετώπισαν το Θολό και η Κρεμαστή, ενώ κυκλοφοριακά προβλήματα δημιουργήθηκαν σε τέσσερις δρόμους στην πρωτεύουσα του νησιού από πτώσεις δέντρων.

Στην Αθήνα ένας 70χρονος παρ' ολίγο να χάσει τη ζωή του όταν εγκλωβίστηκε σε λάσπες στο Ν. Ηράκλειο. Χτες το πρωί περαστικοί εντόπισαν τον Ζαφείρη Φάλαρη πεσμένο στις λάσπες, στο σημείο που γίνονται τα έργα οδοποιίας που θα ενώσουν τη λεωφόρο Σταυρού με τη λεωφόρο Ηρακλείου. Ο άτυχος γέροντας είχε ξεκινήσει προχτές αργά το βράδυ από το σπίτι του για να βρει ανοιχτό φαρμακείο. Πέρασε από το σημείο των έργων για να "κόψει" δρόμο και εγκλωβίστηκε. Εμεινε παγιδευμένος σε ενάμισι μέτρο λάσπη μέχρι το πρωί. Στις 8.22 απεγκλωβίστηκε από πυροσβέστες και με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Επίσης σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα δημιουργήθηκαν από την πρωινή βροχή. Τα νεύρα των Αθηναίων οδηγών δοκιμάστηκαν στις διασταυρώσεις, αφού σε πολλές από αυτές δε λειτουργούσαν τα φανάρια.

Η κακοκαιρία που έπληξε χτες τη Βόρεια Ελλάδα, προκάλεσε τη διακοπή της κυκλοφορίας στο δρόμο Χίου - Ανωνύμων από το 7ο - 9ο χιλιόμετρο λόγω κατολισθήσεων, ενώ δεν πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια των πορθμείων στη γραμμή Θάσου - Κεραμωτής.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες γινόταν χτες η συγκοινωνία στους επαρχιακούς δρόμους Ν. Σάντας - Μ. Βέριου, Σερρών - Λαϊλιάς από το 23ο χιλιόμετρο, Σερρών - Βροντούς (από το 17ο), Νάουσας - χιονοδρομικού κέντρου Σελίου (από το 10ο), Νάουσας - χιονοδρομικού κέντρου Τριών - Πέντε Πηγαδίων, Βέροιας - χιονοδρομικού κέντρου Σελίου (από το 16ο), Βέροιας - Δάσκου (από το 13ο), από Σουφλί προς Σιδηρό, Μικρό και Μεγάλο Δέριο. Επίσης οι επαρχιακοί δρόμοι Τρικάλων - Ιωαννίνων (60ό - 70ό χιλιόμετρο), Θάσου - Ποταμιάς, Καστοριάς - Αμυνταίου (20ό - 28ο), Καστοριάς - Φλώρινας (20ό - 28ο) και Πύλης Τρικάλων - Μεσοχώρας (από το 16ο).

Για σήμερα η ΕΜΥ προβλέπει σταδιακή βελτίωση του καιρού στα δυτικά. Στην κεντρική και Βόρεια Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες. Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι. Στην Αττική θα χιονίσει στην Πάρνηθα και θα πνέουν ισχυροί βοριάδες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ