Παρασκευή 9 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αδιέξοδο στον Εύοσμο

Απειλείται η δημοτική επιχείρηση μεταλλικών κατασκευών

Σε οικονομικό αδιέξοδο έχει οδηγηθεί η Δημοτική Επιχείρηση Μεταλλικών Κατασκευών του Δήμου Ευόσμου Θεσσαλονίκης από την αδιαφορία της δημοτικής αρχής, με αποτέλεσμα να απειλείται άμεσα από τα χρέη, να υπολειτουργεί και 21 εργαζόμενοι να κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι. Οι ίδιοι καταγγέλλουν πως ενώ υπάρχουν παραγγελίες, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, η επιχείρηση αδυνατεί να τις υλοποιήσει, ενώ τρέχουν τα χρέη, τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις.

Η επιχείρηση έχει ειδικευτεί στην κατασκευή οργάνων για παιδικές χαρές, πάρκα και χώρους αθλητισμού και αναψυχής, αλλά - όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι - ο Δήμος του Ευόσμου αντί να στηρίξει και να βοηθήσει στην ανάπτυξη της επιχείρησης και να δώσει κάποια λύση στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας αδιαφορεί.

Χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Θεσσαλονίκης Γιάννη Κατσαρό, επισκέφτηκε την επιχείρηση στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου και ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την πορεία της επιχείρησης. Οι εργαζόμενοι ανέφεραν πως τα χρέη της εταιρίας ξεπερνούν τα 150 εκατομμύρια, κύρια προς το ΙΚΑ και την Εφορία, και η μόνη λύση είναι να γίνει άμεσα ρύθμιση των χρεών και ο δήμος να σκύψει πραγματικά και με ενδιαφέρον στα προβλήματα της επιχείρησης.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε στους εργαζόμενους πως το ελληνικό κράτος δεν μπορεί από τη μια να χαρίζει και να ρυθμίζει υπέρογκα χρέη ιδιωτών και από την άλλη να αδιαφορεί για δυναμικές και βιώσιμες δημοτικές επιχειρήσεις. "Πρέπει να ρυθμιστούν τα χρέη της επιχείρησης", υπογράμμισε ο Γ. Κατσαρός. "Πιστεύουμε, πρόσθεσε, πως οι δημοτικές επιχειρήσεις μαζί με το δημόσιο τομέα μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και πραγματικό αντίβαρο στο ιδιωτικό μεγάλο κεφάλαιο και να δώσουν ουσιαστική λύση στο οξύ πρόβλημα της ανεργίας".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ