Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Οδηγός" ταινιών 1996

Το εγχείρημα της Πανελλήνιας Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου,πριν τέσσερα χρόνια, να εκδώσει έναν ετήσιο κινηματογραφικό οδηγό είχε ως συστατικό του την αμφιβολία αν ο ενθουσιασμός αρκεί για μια τέτοια προσπάθεια. Τέσσερα χρόνια αργότερα οι αμφιβολίες έχουν εξαλειφθεί και η τέταρτη έκδοση με τίτλο "Κινηματογράφος '96" είναι πραγματικότητα για ένα "πνευματικό και πολιτιστικό σωματείο με ανύπαρκτους οργανωτικούς μηχανισμούς και ασθενή οικονομικά μέσα",όπως είπε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΠΕΚΚ, Δημήτρης Χαρίτος.

Η φετινή έκδοση καλύπτει το στόχο της ενημέρωσης και καταγραφής, περιλαμβάνοντας ετήσιους οδηγούς για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το βίντεο, το βιβλίο και τη μουσική. Ακόμα, περιλαμβάνει "ματιές" στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, χρονικό του ελληνικού κινηματογράφου, αποτιμήσεις των Φεστιβάλ Δράμας και Θεσσαλονίκης και μικρά βιογραφικά σημειώματα για 148 ανθρώπους του σινεμά που "έφυγαν".

Οπως ανακοινώθηκε χτες, η ΠΕΚΚ μέσα στο Δεκέμβρη θα πραγματοποιήσει σειρά εκδηλώσεων με αφορμή τα 20χρονά της. Κορυφαία εκδήλωση θα είναι ημερίδα που θα γίνει (η ημερομηνία θα οριστεί προσεχώς) στο Γαλλικό Ινστιτούτο με ενότητες συζήτησης "Κριτική και ΜΜΕ" και "Κριτική και Κινηματογράφος".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ