Παρασκευή 16 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Με το χρώμα του φεγγαριού

"Η κραυγή" του Γάλλου συγγραφέα Ζιλπέρ Λεοτιέ παρουσιάζεται, στο θέατρο "Εμπρός",με ερμηνεύτρια τη Θάλεια Καλλιγά,σε μετάφραση και σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη.Τα σκηνικά - κοστούμια είναι του Τάκη Δελή και η μουσική του Φίλιππου Τσαλαχούρη.Το έργο πρωτοανέβηκε, στο Παρίσι το 1977 με την Πιερέτ Ντιπουαγιέ και σκηνοθεσία Ζορζ Μπουϊσόν και από τότε παίχτηκε σε πολλές χώρες του κόσμου. Η πρόσκληση της γηραιάς κυρίας από το γηροκομείο όπου ζει, σε ένα σπίτι για να περάσει το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων, μας οδηγεί στην καρδιά του προβλήματος. Η γηραιά κυρία ακινητοποιημένη στην αναπαυτική πολυθρόνα της αισθάνεται δέσμια της απομόνωσής της με μοναδικό λόγο ύπαρξης τον διακοσμητικό ρόλο που της έχουν επιβάλει, ανάμεσα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο και τη φάτνη των αλόγων.

  • "Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ",έργο του Σάμουελ Μπέκετ,που παρουσιάζεται, στο θέατρο "Σημείο",έχει επίσημη πρεμιέρα την Κυριακή και τη Δευτέρα. Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Κώστα Σταματίου,σκηνοθεσίαΝίκου Διαμαντή,εικαστική σύνθεση Ηλία Δελλόγλου - Μακρή.Στο ρόλο του Κραπ ο Πάνος Σκουρολιάκος.
  • Μέχρι την Κυριακή θα παίζεται το έργο "Τότενφλος" του Χάραλντ Μίλερ,στο "Θέατρο των Καιρών".Τέσσερις ήρωες, απάνθρωποι μεταξύ τους στην αρχή, όσο απάνθρωπο είναι και το καθεστώς που τους έχει δημιουργήσει, σιγά σιγά, με τη συμβίωση, αρχίζουν να εξανθρωπίζονται. Ξεπερνούν το φόβο τους και φτάνουν να δημιουργήσουν μια πρωτόγονη μορφή μικρής κοινωνίας. Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Ιώς Δεκουλάκου - Μαρμαρινού,σκηνοθεσία Ερσης Βασιλικιώτη,σκηνικά - κοστούμια Τόμας Μίλερ και μουσική "Στέρεο Νόβα".Παίζουν: Μανώλης Σορμαϊνης, Τάκης Μόσχος, Νίκος Λύτρας, Χριστίνα Σκόκου.
Μουσικές ανάσες

Το φημισμένο μιούζικαλ του Κόουλ Πόρτερ "Kiss me Kate" παρουσιάζει σήμερα, αύριο και την Κυριακή στη Λυρική Σκηνή,το Στούντιο Οπερας και Μπαλέτου της ΕΛΣ.Θεατρική διασκευή - σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη,μουσική διασκευή και διεύθυνση ορχήστρας Μάρκος Τσέτσος,σκηνικά - κοστούμια Μιχάλης Σδούγγος και χορογραφία Ρωξάνη Παπανικόλα.Παίζουν οι:Δ. Κάσσαρης, Γ. Βασιλάκης, Χρ. Βελουδάκη, Ελ. Σταμίδου, Μ. Συγγενιώτου, Ελ. Ζιώγα, Δ. Πανουργιά, Ελ. Λογαρά κ. ά.

  • Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών δίνει σήμερα (8.30μ.μ.) συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή.Σολίστ Μάρθα Αράπη, Αλεξάνδρα Παπατζιάκου, Ζάχος Τερζάκης, Γιώργος Παππάς.
  • Η Πανελλήνια Πολιτιστική Κίνηση σε συνεργασία με το Ιδρυμα "Τζένη Καρέζη" διοργανώνει, σήμερα στο θέατρο "Τζένη Καρέζη" (9μ.μ.), βραδιά κλασικής μουσικής, για την ενίσχυση των σκοπών του ιδρύματος. Θα παρουσιαστούν έργα για δύο πιάνα με σολίστ τις Εφη Αγραφιώτη και Μαριάννα Αϊβάζοβα.Θα ερμηνεύσουν τα έργα: "Γκραντ Ντούο", "Σονάτα για τέσσερα χέρια" του Σούμπερτ, "Μαγικός αυλός" του Μότσαρτ, "Επτά κομμάτια χιουμοριστικές σκηνές" και άλλα του Γκαβρίλιν, τα βαλς του Σούμπερτ σε μεταγραφή για δύο πιάνα από τον Προκόφιεφ. Είσοδος 4.000 δραχμές. Στην αίθουσα τέχνης "Κίνηση" της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης (Υπατείας 1β και Μητροπόλεως), τη Δευτέρα (8.30μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στον Κώστα Μουρσελά.
  • Γαλλο-ελληνική βραδιά μουσικής και ποίησης, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (9μ.μ.) στο "Ασσος - Καφέ Παράσταση" (Βαλτετσίου 15 και Ιπποκράτους).
  • Στο μουσικό θέατρο "δίπλα στο ποτάμι" (Λάμπρου Κατσώνη 189, Αγ. Ανάργυροι), σήμερα, αύριο και την Κυριακή (10.30μ.μ.) φιλοξενείται η Σωτηρία Λεονάρδου.
  • Ο συνθέτης Μίμης Πλέσσας θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα (10μ.μ.) στο Ηράκλειο Κρήτης (ξενοδοχείο Κάντια Μάρις), συναυλία με τίτλο "Τα τραγούδια μιας ζωής".Τα έσοδα θα διατεθούν για την ίδρυση εντατικής μονάδας παίδων, την οποία στερείται ο νομός.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ