Παρασκευή 16 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το βιβλιοπωλείο του ΤΑΠΑ

Οι εκδόσεις του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων βρήκαν, επιτέλους, τη στέγη τους. Ενας μικρός, αλλά φιλόξενος και με γούστο επιμελημένος χώρος, στην Πανεπιστημίου 57,εγκαινιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης από τον πρόεδρο του ΤΑΠΑ, Γιάννη Σαβαλάνο,και τον γενικό γραμματέα του ΥΠΠΟ, Ευγένιο Γιαννακόπουλο.Εκεί ήταν και στελέχη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας του ΥΠΠΟ, αφού όλοι αναγνωρίζουν αυτό που είπε ο πρόεδρος του ΤΑΠΑ: "Είναι αδιανόητο ένα τόσο σοβαρό εκδοτικό έργο όπως αυτό του ΥΠΠΟ και του ΤΑΠΑ να μη γίνεται γνωστό. Να εκδίδεται κι έπειτα να εξαφανίζεται".

Στο χώρο του βιβλιοπωλείου υπάρχει ηλεκτρονικό αρχείο,στο οποίο έχουν καταχωρηθεί όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το εκδοτικό έργο, κατά θεματικές ενότητες, περιοχές και συγγραφείς. Επίσης, ένα πατάρι λειτουργεί ως αναγνωστήριο.

Πάντως, αν και η εικόνα του βιβλιοπωλείου και των καλαίσθητων εκδόσεων αποδεικνύει ότι το ΤΑΠΑ μπορεί να αντεπεξέλθει στο έργο του με την κατάλληλη στελέχωση και οργάνωση, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ επιμένει στη δημιουργία Ανώνυμης Εταιρίας, με μέτοχο απλώς το ΤΑΠΑ, η οποία θα αναλάβει τον τομέα των εκδόσεων και αντιγράφων.Την ίδρυση της εν λόγω ΑΕ επανέλαβε προχτές ο γενικός γραμματέας του ΥΠΠΟ, εγκαινιάζοντας το βιβλιοπωλείο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ