Παρασκευή 16 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
Διετή λιτότητα υπογράφουν ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ

Αδοξα έκλεισε ο κύκλος των "αγωνιστικών πρωτοβουλιών" και των "κινητοποιήσεων", που είχαν από κοινού αποφασίσει πριν ένα μήνα ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στην ΟΜΕ - ΕΛΤΑ. Μετά τις πρώτες της εξάρσεις, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας αναμένεται εντός των ημερών να υπογράψει διετή (για πρώτη φορά) Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που βάζει στο γύψο τις οικονομικές διεκδικήσεις των ταχυδρομικών, αλλά και τα αιτήματα που αφορούν στη βελτίωση της λειτουργίας του δημόσιου ταχυδρομείου.

Η ΣΣΕ που πρόκειται να υπογράψει η πλειοψηφία της ΟΜΕ - ΕΛΤΑ με τη διοίκηση του Οργανισμού, περιορίζεται σε "αυξήσεις" 6% για το 1997 και 4% για το επόμενο έτος. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και αυτό το 6% η κυβέρνηση προτίθεται να το κουτσουρέψει, δίνοντας 3% για κάθε εξάμηνο. Ταυτόχρονα, τα ουσιαστικά προβλήματα λειτουργίας των ΕΛΤΑ παραπέμπονται για άλλη μια φορά στις επιτροπές, δηλαδή στις καλένδες. Κάνοντας σαφείς υποχωρήσεις, ακόμα και από τις δικές της θέσεις, και αναστέλλοντας και αυτές τις υποτυπώδεις κινητοποιήσεις, η πλειοψηφία αποδεικνύει ότι τα συμφέροντα του δημόσιου ταχυδρομείου και των ταχυδρομικών υπολείπονται των κομματικών σκοπιμοτήτων και γίνονται θυσία στο βωμό του "κοινωνικού διαλόγου" και της εργασιακής ειρήνης, που επιδιώκει με κάθε τρόπο να επιβάλει η κυβέρνηση.

Αποδείχτηκε και εδώ - όπως έγκαιρα είχε προειδοποιήσει η "Δημοκρατική Συνεργασία" όταν κατέθετε το δικό της αγωνιστικό πλαίσιο, που απορρίφτηκε από την πλειοψηφία - ότι ο "αγώνας" που ανήγγειλε η ΠΑΣΚΕ, συνεπικουρούμενη από τη ΔΑΚΕ, είχε ως στόχο να εξυπηρετήσει τις δικές της εσωπαραταξιακές αντιθέσεις. Ταυτόχρονα επιδίωκε να εκτονώσει την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων και τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, που οδηγεί τα ΕΛΤΑ στην αποδιοργάνωση και τη διάλυση.

  • Απαγορεύει στους υπαλλήλους του Ταχυδρομείου Δάφνης ακόμα και να φέρουν μαζί τους οποιαδήποτε εφημερίδα, αλλά και συνδικαλιστικό έντυπο, ο τομεάρχης του εν λόγω γραφείου που φέρει το όνομα Βασίλειος Γογάκος. Βέβαια, ο υπάλληλος, που έγινε στόχος τυγχάνει (;) να είναι αναγνώστης του "Ριζοσπάστη", τον έβαλε στη θέση του. Ομως, το πρόβλημα για τον κύριο αυτόν παραμένει. Πολύ περισσότερο που ο ίδιος φέρει και τη συνδικαλιστική ιδιότητα, όντας στέλεχος της "Ανανεωτικής ΔΑΚΕ". Μήπως τα συνδικαλιστικά όργανα του χώρου πρέπει να πάρουν θέση; Και ακόμα, η διοίκηση των ΕΛΤΑ θα ανεχτεί φαινόμενα που όχι μόνο στερούν δημοκρατικά και συνταγματικά δικαιώματα, αλλά και συντείνουν στο κλίμα τρομοκρατίας, που από ό,τι μαθαίνουμε καλλιεργεί στον εργασιακό χώρο ο συγκεκριμένος τομεάρχης;
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συλλαλητήριο σήμερα στην Αθήνα(2000-09-12 00:00:00.0)
Προσπάθειες συγκάλυψης των επιλεκτικών πριμοδοτήσεων(2000-07-08 00:00:00.0)
Κάλεσμα συσπείρωσης και αντίστασης από τη «Δημοκρατική Συνεργασία»(2000-01-21 00:00:00.0)
Τα ΕΛΤΑ διαλύονται...(1997-05-13 00:00:00.0)
Τα ΕΛΤΑ διαλύονται...(1997-05-13 00:00:00.0)
"Μαύρο" το μέλλον των ΕΛΤΑ(1997-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ