Κυριακή 4 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΖΑΙΡ
"Αμφίβολος" ο διάλογος

ΠΟΪΝΤ ΝΟΥΑΡ.- Οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των αντιμαχομένων του Ζαϊρ φάνηκαν χτες να τίθενται ξανά εν αμφιβόλω, καθώς ο ηγέτης των ανταρτών Λόρεν Καμπίλα αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται στο Κονγκό, και προειδοποίησε ότι μπορεί να καταλάβει την πρωτεύουσα του Ζαίρ "μέσα σε δύο βδομάδες".

Μεσολαβητές, όπως ο Πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Νέλσον Μαντέλα και ο απεσταλμένος του Προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Ρίτσαρντσον, κατέβαλαν διαρκείς προσπάθειες για να πειστεί ο Ζαϊρινός Πρόεδρος Μομπούτου Σέσε Σέκο να προσέλθει στο Κονγκό για τις συνομιλίες, όμως η πλευρά των ανταρτών "δεν προσήλθε", όπως μετέδωσε το Ασοσιέιτεντ Πρες.

Ο Καμπίλα είπε ότι "επισήμως δεν προσκλήθηκα" στις συνομιλίες που διοργανώνουν οι Νοτιοαφρικανοί και ότι απαιτεί περισσότερη ασφάλεια για μια ενδεχόμενη αποστολή των ανταρτών. Το μόνο που απασχολεί τους διοργανωτές, πρόσθεσε, είναι η ασφάλεια του Μομπούτου.

Πάντως, ο υφυπουργός Εξωτερικών του Μαντέλα, Αζίζ Παζάντ, εξέφρασε την ελπίδα ότι ο διάλογος επρόκειτο να αρχίσει κάποια στιγμή μέσα στο Σαββατοκύριακο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ