Σάββατο 26 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ετοιμασίες για την ταξική Πρωτομαγιά

Αγωνιστικός αναβρασμός επικρατεί σε σωματεία και Εργατικά Κέντρα της χώρας, καθώς όλες οι δυνάμεις έχουν ριχθεί στη "μάχη" για την προετοιμασία του γιορτασμού της Πρωτομαγιάς, με αγωνιστικά και ταξικά χαρακτηριστικά. Δραστηριότητες που θα κορυφωθούν με πολύμορφες εκδηλώσεις το διήμερο πριν την Πρωτομαγιά. Την 1η Μάη στην Αθήνα, σωματεία και Ομοσπονδίες, καλούν σε μαζική συμμετοχή στην ταξική Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στις 10πμ στην πλατεία Συντάγματος.

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στο γιορτασμό της Πρωτομαγιάς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ετσι, την 1η Μάη τα λεωφορεία στην Αθήνα θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 7 το πρωί και από τις 10 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Τα τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα ακινητοποιηθούν επίσης από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 7πμ. Οι εργαζόμενοι στην "Ολυμπιακή Αεροπορία" θα κάνουν στάση εργασίας από τις 10πμ μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 10πμ ως τις 12 το μεσημέρι.

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στις 10πμ, μπροστά στα γραφεία του, καλεί το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.Επίσης την Τετάρτη 30 Απρίλη έχει κηρύξει δίωρη στάση εργασίας από τις 11πμ ως τη 1 το μεσημέρι.

"Η φετινή Πρωτομαγιά μας βρίσκει μπροστά σε μια επίθεση "συνεργασίας" από την κυβέρνηση που την ονομάζει "κοινωνικό διάλογο". Πρόκειται για απάτη που στοχεύει να δεχτούν οι εργαζόμενοι το ξεπούλημα των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων τους, γι' αυτό και την απορρίπτουμε" τονίζεται στη διακήρυξη του Εργατικού Κέντρου. Επισημαίνοντας τις τεράστιες ευθύνες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που αποδέχεται τον "κοινωνικό διάλογο", καλεί τους εργαζόμενους να συγκροτήσουν κοινό μέτωπο με τις άλλες λαϊκές δυνάμεις για να αντιπαλέψουν την αντεργατική πολιτική.

Στη Χίο, τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς στην κεντρική πλατεία οργανώνει επιτροπή συνδικαλιστών μετά από την άρνηση της κυβερνητικής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου να χαιρετίσει τη συγκέντρωση και εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ. Στην ταξική συγκέντρωση θα χαιρετίσει και ο πρόεδρος της περιφέρειας Αιγαίου της TURK-IS, Μουσταφά Κουντακσί.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ