Τετάρτη 23 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Ξυπόλυτοι" ... στ' αγκάθια της Πολιτιστικής

Την αναστολή των παραστάσεών του, στο ΦΙΞ, αποφάσισε χτες ο Λ. Λαζόπουλος, διαμαρτυρόμενος για τη στάση που τηρεί γύρω από το θέμα του χώρου του θεάτρου ο ΟΠΠΕ. Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Λάκης Λαζόπουλος κατηγόρησε τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, επισημαίνοντας ότι "αποποιείται των ευθυνών του για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί". Πρόσθεσε ότι οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μόνο αν προσκομιστούν οι άδειες λειτουργίας και λυθεί νομικά το θέμα. Περιέγραψε τις τραγελαφικές καταστάσεις, που προέκυψαν από τις αντιφατικές πράξεις των υπηρεσιών και την ανευθυνότητα της διοίκησης του Οργανισμού. Εξάλλου δεν είναι διατεθειμένος - όπως δήλωσε - να γίνει "το άλλοθι για τα εργολαβικά σκάνδαλα της Πολιτιστικής".

Στην ενημέρωση, αν και είχαν κληθεί ο υπουργός Πολιτισμού, το ΔΣ του ΟΠΠΕ και δημοτικοί σύμβουλοι, ο μόνος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα ήταν ο δημοτικός σύμβουλος της ΔΑΚ Αγ. Σαχίνης. "Κύριους υπεύθυνους" - ο Αγ. Σαχίνης θεωρεί τους διοικούντες τον Οργανισμό, οι οποίοι, όπως τόνισε, "αποπροσανατολίζουν και ισχυρίζονται ανακρίβειες σχετικά με την υπόθεση. Χρησιμοποίησαν τον Λάκη Λαζόπουλο σαν προκάλυμμα για να καλύψουν τις δικές τους επικίνδυνες πολιτικές, όπως και τις σκανδαλώδεις υπουργικές τροπολογίες για νομιμοποίηση των παρανομιών τους, όπως με το πρώην Βασιλικό Θέατρο".

Η συνέντευξη είχε και τα απρόοπτά της. Κάποιος από το κοινό ανήλθε μετά από πρόσκληση του Λ. Λαζόπουλου στο βήμα και δήλωσε ότι αυτός και ο αδελφός του είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του χώρου όπου γίνονται οι παραστάσεις και ότι η Πολιτιστική αντί να νοικιάσει το χώρο από τους ίδιους, το νοίκιασε από τον Ραπτάκη. Πρόσθεσε ότι στον Λαζόπουλο έδωσαν άλλο χώρο από αυτό που του υποσχέθηκαν! Τελικά ένα ακόμη "απόστημα", το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΦΙΞ, μόλις τώρα ανοίγει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ