Τετάρτη 23 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
Καταγγέλλουν τη στρατιωτική επέμβαση

Ο Σύλλογος Γυναικών Εξαρχείων - Νεάπολης - Κολωνακίου, η Επιτροπή Ειρήνης Εξαρχείων - Νεάπολης, η ΠΕΑΕΑ Εξαρχείων - Νεάπολης - Κολωνακίου, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων - Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθήνας - Πειραιά - Περιχώρων, με ψήφισμά τους, διαμαρτύρονται για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην αλβανική κρίση και την επέμβασή της σ' αυτήν. Τονίζουν, μεταξύ άλλων, πως οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ως μοναδική αποστολή τους να περιφρουρούν την ακεραιότητα της χώρας μας και όχι να συμμετέχουν σε τυχοδιωκτικές επιχειρήσεις, που τους επιβάλλουν ξένα κέντρα αποφάσεων (ΗΠΑ, Γερμανία, ΕΕ, ΝΑΤΟ). Καταλήγοντας, καλούν τους κατοίκους των περιοχών αυτών να ενώσουν τη φωνή μαζί τους, ώστε να αποτρέψουν χειρότερες εξελίξεις στον περίγυρό μας και στην πατρίδα μας.

Η ΠΕΑΕΑ Ταύρου διαμαρτύρεται κατά της ελληνικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που με ελαφριά καρδιά πήρε το μέρος του δικτάτορα Μπερίσα, στέλνοντάς του για στήριγμα ελληνικό εκστρατευτικό σώμα για να μπορέσει να μείνει στην εξουσία. Διαμαρτύρεται έντονα, που η κυβέρνηση διάλεξε τη συμμαχία της με τον Μπερίσα και όχι με τον αλβανικό λαό. Αναφέρει, επίσης, πως "με οδηγό την ιστορία φρονούμε ότι το ελληνικό εκστρατευτικό σώμα που στάλθηκε στην Αλβανία θα είναι καλύτερα να ανακληθεί στη χώρα μας, παίρνοντας υπ' όψην και όλες τις δυσκολίες που η ενέργεια αυτή συνεπάγεται τώρα".

Στη Λέσβο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε πικετοφορία διαμαρτυρίας ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Αλβανία, την περασμένη Παρασκευή στη Μυτιλήνη, μετά από κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ Λέσβου. Χαιρετισμό έστειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ