Τρίτη 22 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ '97
Ταξικό μήνυμα αγώνα

Συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, ενώ σ' όλη τη χώρα εντείνονται οι προετοιμασίες

Πληθαίνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που δηλώνουν τη συμμετοχή τους στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση της πλατείας Συντάγματος,που διοργανώνεται από την Επιτροπή Σωματείων, Ομοσπονδιών και Συνδικαλιστών, ώστε να εκφραστεί αγωνιστικά, ενωτικά και ταξικά η αντίδραση των εργαζομένων στα αντεργατικά σχέδια κυβέρνησης, βιομηχάνων και Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και να προβληθούν οι στόχοι του εργατικού κινήματος σήμερα.

"Οι ταξικοί αγώνες των εργατοϋπαλλήλων θα ανατρέψουν την πολιτική που θέλει να φέρει τον εργασιακό μεσαίωνα στη χώρα μας", τονίζεται στην απόφαση της διοίκησης του Συνδέσμου Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων,η οποία καλεί στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. Ο Σύνδεσμος θα κάνει εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς για να ενημερώσει σχετικά τους εργαζόμενους. "Δεν είναι δυνατόν - σημειώνει - να βαδίσουμε μαζί με τις πλειοψηφίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων και όσων δευτεροβάθμιων τούς ακολουθούν, διότι αποτελούν το όχημα που μεταφέρει την αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που υπαγορεύεται από το Διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης".

Στην πλατεία Συντάγματος, θα δηλώσει την αγωνιστική παρουσία της και η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων την Πρωτομαγιά, πραγματοποιώντας προσυγκέντρωση στα γραφεία του σωματείου στις 9 το πρωί."Η ανάπτυξη ταξικών αγώνων που μπορούν να βάλουν φραγμό στις επιδιώξεις κυβέρνησης - ΣΕΒ - Ευρωπαϊκής Ενωσης, με αιχμές ανεργία - εισοδηματικά - ασφαλιστικά - Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης - αλλοδαποί - ιδιωτικοποιήσεις - εργασιακές σχέσεις", είναι στις προτεραιότητες της Πρωτομαγιάς, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Ενωσης. Επίσης καταγγέλλει τον "κοινωνικό διάλογο" και τη στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ. "Δεν πρόκειται για διάλογο που κινείται σε πλαίσια που να κατοχυρώνουν και να επεκτείνουν τα κεκτημένα των εργαζομένων. Πρόκειται περί ενέδρας, περί απάτης που θέλει τους εργαζόμενους συνένοχους σε ειλημμένες αντεργατικές αποφάσεις", τονίζεται στην ανακοίνωση της Ενωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών,η οποία καλεί επίσης στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

"Με αφορμή την εργατική Πρωτομαγιά, σας καλούμε να εκδηλώσουμε μαζικά την απόφασή μας ότι θα αντισταθούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους στον εφιάλτη που μας δημιουργεί η κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος που προωθούν και θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις κατακτήσεις μας, για να βάλουμε φρένο στην επερχόμενη διάλυση που έχουν αποφασίσει οι δυνάμεις του κεφαλαίου και εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις", τονίζεται στην ανακοίνωση του Εθνικού Συνδέσμου Θυρωρών, ο οποίος συμμετέχει στη συγκέντρωση της πλατείας Συντάγματος.

Μέτωπο σε ΤΣΑ και "διάλογο"

Να πάρουν μέρος στην 24ωρη απεργία και στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου, στις 9.30 το πρωί,καλεί τους μεταλλεργάτες η Ενωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Νομού Λάρισας,η οποία τονίζει σε ανακοίνωσή της πως "η παρουσία όλων των συναδέλφων είναι απαραίτητη, γιατί η φετινή Πρωτομαγιά μάς βρίσκει αντιμέτωπους με την πιο σκληρή επίθεση των σιδηροβιομηχάνων για να μας αφαιρέσουν ό,τι έχουμε κατακτήσει με τους αγώνες όλα τα χρόνια". Το σωματείο χαρακτηρίζει τον "κοινωνικό διάλογο" "απάτη και ένα έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων, ενώ για τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης (ΤΣΑ) τονίζει πως "εξυπηρετούν τα συμφέροντα των βιομηχάνων".

Το ΔΣ του Συνδέσμου Εργατών - Εργατριών - Βαφείων - Κλωστοϋφαντουργών Λάρισας "Η ΠΗΝΕΛΟΠΗ" "καταδικάζει ομόφωνα την προσπάθεια της κυβέρνησης που επιχειρεί μέσω των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης να ανατρέψει τις εργασιακές σχέσεις και να καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις". Καταγγέλλει, επίσης, την κυβέρνηση "για τον περιβόητο κοινωνικό δήθεν διάλογο", ενώ καλεί τους εργαζόμενους στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Η Γραμματεία Μεσσηνίας της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας" καλεί τους δημόσιους υπάλληλους της Μεσσηνίας "να πάρουν μέρος στον ταξικό γιορτασμό που θα γίνει την Πέμπτη 1 Μάη στην πλατεία 23ης Μαρτίου και στην πορεία που θα ακολουθήσει στον τόπο της θυσίας των λιμενεργατών της Καλαμάτας.

"Η ΔΕ - τονίζεται στην ανακοίνωση - καταγγέλλει τον "κοινωνικό διάλογο" της κυβέρνησης που έχει στόχο τη νομιμοποίηση ειλημμένων αντεργατικών αποφάσεων. Καταγγέλλουμε ακόμα τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, πριν απ' όλα τις πλειοψηφίες ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ στην ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ, γιατί έχουν αποδεχτεί το χτύπημα των κατακτήσεών μας, οδηγούν το κίνημα στην υποταγή και στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης".


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org