Παρασκευή 11 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταγγέλλουν το διάλογο - προκάτ

"Οχι στον διάλογο της απάτης, όχι στον προπαρασκευασμένο κοινωνικό διάλογο",διατρανώνουν σε ανακοινώσεις τους το Συνδικάτο Οικοδόμων Καρδίτσας και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καρδίτσας.

Στην ανακοίνωση του Συνδικάτου τονίζεται ότι "το ΔΣ ομόφωνα διαπίστωσε ότι η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο την ανατροπή της κοινωνικής ασφάλισης και του κράτους πρόνοιας, καθώς και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, προωθώντας τη μερική απασχόληση, τις ατομικές συμβάσεις κλπ.".

Μπροστά σ' αυτούς τους στόχους, σημειώνεται, το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να συμμετέχει στο διάλογο της απάτης, ενώ επισημαίνεται ότι: "Οποιοι ετοιμάζονται να πάρουν μέρος, με οποιοδήποτε πρόσχημα, συνειδητά ξεπουλούν και προδίδουν τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και γίνονται συνένοχοι της πολιτικής του μεγάλου κεφαλαίου, των πολυεθνικών και της Ευρωπαϊκής Ενωσης".

Στην ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, σημειώνεται ότι: "Οταν μιλάμε για ενότητα, δεν εννοούμε ενότητα εργαζομένων, εργοδοτών και κυβέρνησης, αλλά ενότητα δράσης της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, των μικρομεσαίων, της νεολαίας, ενάντια στις πολυεθνικές, στην άρχουσα τάξη και στην κυβέρνηση. Αρνούμαστε να πάρουμε μέρος σ' αυτόν τον διάλογο που στόχο έχει την υποταγή των λαϊκών μαζών και την υλοποίηση της αντεργατικής κυβερνητικής λαίλαπας".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ