Παρασκευή 11 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ομόφωνα σε ταξική Πρωτομαγιά

"Οχι" στην απάτη του "κοινωνικού διαλόγου" και στα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης. "Ναι" στην ανάπτυξη των αγώνων στη βάση των κοινών προβλημάτων

Ενωτικό, ταξικό, αγωνιστικό, διεθνιστικό περιεχόμενο δίνει στο φετινό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς το Εργατικό Κέντρο Λάρισας,σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της διοίκησής του. Επίσης ομόφωνα αποφασίστηκε η Οργάνωση να μη δεχτεί τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης,ενώ - με ψήφους 11 υπέρ και τρεις κατά - η διοίκηση του ΕΚΛ λέει ΟΧΙ στην παγίδα του "κοινωνικού διαλόγου" και διατρανώνει την αντίθεσή της με τα αντιασφαλιστικά και αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης.

"Η φετινή Πρωτομαγιά - τονίζει το ΕΚΛ - μας βρίσκει αντιμέτωπους με την πιο σκληρή επίθεση από την κυβέρνηση, τους βιομηχάνους και την Ευρωπαϊκή Ενωση, μια επίθεση διαρκείας που τώρα παίρνει νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά". Σε ό,τι αφορά την καλύτερη προετοιμασία της συγκέντρωσης, για την όσο το δυνατόν μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν περιοδείες σε χώρους δουλιάς, συσκέψεις σωματείων, προβολή ταινίας με εργατικό περιεχόμενο και συναυλία, ενώ την προηγούμενη μέρα της Πρωτομαγιάς θα πραγματοποιηθεί και στάση εργασίας.

Στην εισήγηση, που παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε από τη συνεδρίαση της διοίκησης του ΕΚΛ, επισημαίνεται: "Οι βιομήχανοι αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο την κυβερνητική πολιτική και προβάλλουν προκλητικές απαιτήσεις σε βάρος της εργατικής τάξης, συσσωρεύοντας τεράστια κέρδη στα ταμεία τους. Στην ΕΕ αυτή την περίοδο το παιχνίδι παίζεται με τη λεγόμενη αναθεώρηση της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει μπροστά στην Πρωτομαγιά να τοποθετηθεί αποφασιστικά κόντρα στη Συνθήκη και την αναθεώρησή της, αφού οι πάντες γνωρίζουν ότι από την αναθεώρηση όχι μόνο δε θα προκύψει κάτι θετικό για τους εργαζόμενους, αλλά θα χειροτερέψουν περισσότερο τα πράγματα, γιατί η ΕΕ υπάρχει, λειτουργεί και δρα για την εξυπηρέτηση των οικονομικών συμφερόντων των πολυεθνικών και των ιμπεριαλιστών".

Μπροστά στην όξυνση της επίθεσης θα πρέπει, όπως τονίζεται - στην εισήγηση, "να αναπτυχθούν ταξικοί αγώνες με αιχμές την ανεργία, τα εισοδηματικά, τα ασφαλιστικά, τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις εργασιακές σχέσεις. Να αναπτυχθούν κοινωνικές συμμαχίες. Να ισχυροποιηθεί η ταξική αντίληψη και η αγωνιστική πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος. Να συσπειρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι και να δράσουν με βάση τα κοινά προβλήματά τους".

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι δε θα συμμετέχει σε ένα διάλογο με σημαδεμένα χαρτιά και ειλημμένες αποφάσεις, ενώ καταδικάζει τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, που - όπως τονίζει - στόχο έχουν να καταργήσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και υπονομεύουν την κοινωνική ασφάλιση. Τέλος, τονίζει ότι θα πάρει μέρος αγωνιστικά στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση, προβάλλοντας το ουσιαστικό μήνυμα της Πρωτομαγιάς με τις ανάγκες του σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ