Παρασκευή 11 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΝ ΑΘΗΝΩΝ
Απέλυσε τους μισούς εργαζόμενους!

Μεταξύ των απολυμένων, ολόκληρη η διοίκηση του σωματείου! Ο ιδιοκτήτης της κλινικής ζητά και αποζημίωση από τους απολυμένους!

Παράνομα ο ιδιοκτήτης της κλινικής "Ασκληπιείον Αθηνών",Α. Παπαδάτος απέλυσε προχτές 17 εργαζόμενους, απ' τους 34 που πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας, χωρίς να τους καταβάλει τη νόμιμη αποζημίωση και τα δεδουλευμένα που τους οφείλει! Ανάμεσα στους 17 απολυμένους είναι και όλο το ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου!Μάλιστα με μήνυση που κατέθεσε ο Α. Παπαδάτος, ζητά επιπλέον να επιβληθεί στους απολυμένους χρηματικό πρόστιμο για δήθεν ηθική βλάβη που υπέστη! Παρέμβαση για το θέμα έκανε χτες στην Επιθεώρηση Εργασίας και στη νομαρχία, ο νομαρχιακός σύμβουλος Χ. Λαζαρίδης,εκλεγμένος με τη ΝΑΣ.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Νοέμβρη μέχρι σήμερα, ενώ τους οφείλονται και υπόλοιπα μισθών από προηγούμενους μήνες, ακόμα και οι μισθοί Νοέμβρη του '94! Από τη Δευτέρα προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, ενώ ο εργοδότης έστηνε απεργοσπαστικό μηχανισμό, προσλαμβάνοντας 20 άλλους εργαζόμενους.

Χτες το πρωί το ΔΣ του σωματείου, μαζί με τον Χ. Λαζαρίδη και εκπροσώπους της ΟΣΝΙΕ και του ΕΚΑ προσέφυγε στην αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία προτίθεται να προχωρήσει σε μηνύσεις κατά του εργοδότη και να κινήσει αυτόφωρο διαδικασία. Στη συνέχεια με παρέμβαση του Χ. Λαζαρίδη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο της διεύθυνσης υγείας της Νομαρχίας, Λ. Ανωμερίτη,ο οποίος μας δήλωσε ότι "σε συνεχείς ελέγχους της αρμόδιας επιτροπής κλινικών, διαπιστώθηκε ότι όσον αφορά τη σύνθεση του προσωπικού, πληρεί τις προϋποθέσεις και όσον αφορά τις απολύσεις και την πρόσληψη νέων προχωρά τις διαδικασίες η Επιθεώρηση".

Ο Χ. Λαζαρίδης δήλωσε σχετικά: "Κρύβονται πολλά παιχνίδια πίσω απ' την υπόθεση. Οι εργαζόμενοι έχουν απόλυτο δίκιο. Εμείς θα βρεθούμε στο πλευρό τους". Ο Β. Δανέζης,μέλος του ΔΣ του ΕΚΑ, χαρακτήρισε "παράνομες, αντεργατικές και προσχεδιασμένες τις ενέργειες του εργοδότη".

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων καταγγέλλει τις αυθαιρεσίες και την πλήρη ασυδοσία του εργοδότη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ