Παρασκευή 11 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιούνται για τις συμβάσεις

Προειδοποιητικές στάσεις εργασίας στις 16 και 17 Απρίλη κήρυξε η Ομοσπονδία Προσωπικού Υδρευσης και Αποχέτευσης,αντιδρώντας στην αδιάλλακτη - όπως τη χαρακτηρίζει - στάση της κυβέρνησης στο θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Η Ομοσπονδία αποφάσισε να πραγματοποιήσει ακόμα δύο 24ωρες απεργίες το δεύτερο δεκαήμερο του Μάη.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία καταγγέλλει την "απαράδεκτη και προκλητική στάση της κυβέρνησης, η οποία με την πολιτική της θέλει να γυρίσει χρόνια πίσω το εργατικό κίνημα", ενώ τονίζει ότι "δεν πρόκειται να ανεχθούμε πρακτικές και μεθόδους που επιχειρούν να καταργήσουν τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και να επαναδιαπραγματευτούν κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων".

ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Ακαρπη απέβη και η χτεσινή συνάντηση της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ με τη διεύθυνση της ΔΕΗ για το θέμα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων απέρριψαν την πρόταση για αυξήσεις 3,2% από 1/3 και 3,2% από 1/9.

Η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ καλεί τη διεύθυνση σε νέα συνάντηση στην οποία - όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της - ελπίζει ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα επιδείξει υπευθυνότητα στο χειρισμό των οξυμένων προβλημάτων των εργαζομένων. Σε διαφορετική περίπτωση - προειδοποιεί - θα απαντήσουν δυναμικά, ξεκινώντας από τις 15 Απρίλη, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η ήδη εξαγγελθείσα 48ωρη απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ.

- Σήμερα εξάλλου για το θέμα της υπογραφής της ΣΣΕ θα πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση της ΟΤΟΕ με τους εκπροσώπους των τραπεζών,ενώ αύριο θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ