Παρασκευή 28 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δώστε μας δύναμη

"Βλέποντας όλα αυτά τα τερτίπια της φιλοκυβερνητικής πλειοψηφίας - τονίζει η ΔΕΕ - έχουμε ακόμα ένα λόγο να απομονώσουμε τους επίορκους συνδικαλιστές. Εμείς όλοι, που δε συναινούμε στον εξανδραποδισμό της δημόσιας δωρεάν παιδείας και του εκπαιδευτικού, όλοι εμείς που ξέρουμε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει τη νέα σκληρότατη επίθεσή της στα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, κατανοούμε ότι ο κλάδος έχει ανάγκη μια άλλη ηγεσία στο ΔΣ της ΔΟΕ.

Στο χέρι μας είναι μέσα από τις εκλογές αντιπροσώπων στους συλλόγους μας το Μάη - Ιούνη να εκλέξουμε τους πιο συνεπείς και αταλάντευτους συνδικαλιστές,για να εκλέξουν με τη σειρά τους αυτοί μια άλλη διοίκηση στη ΔΟΕ, αντίστοιχη των περιστάσεων.

Η παράταξή μας, η ΔΕΕ, με τον ένα εκπρόσωπό της στο ΔΣ της ΔΟΕ, αλλά και με όλα τα μέλη της στους συλλόγους, έχει δώσει απτά δείγματα γραφής.Ο αγώνας για μας δεν τελείωσε. Δώστε μας τη δύναμη να τον συνεχίσουμε πιο δυναμικά και αποφασιστικά. Δώστε μας τη δύναμη να αποτρέψουμε την κυβερνητική αντιμεταρρύθμιση στην εκπαίδευση και να μην επιτρέψουμε να περάσουν τα νέα αντεργατικά κυβερνητικά σχέδια για άρση της μονιμότητας, για νέο βαθμολόγιο που θα συνδέεται με το μισθολόγιο και για νέο αντιασφαλιστικό σύστημα,που θα αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 για τους άνδρες και στα 65 για τις γυναίκες, θα επιβάλει νέα ασφαλιστική εισφορά 6% και θα υπολογίζει τη σύνταξη, όχι με βάση το μισθό του τελευταίου μήνα αφυπηρέτησης, αλλά με το μέσο όρο των μισθών της τελευταίας δεκαετίας. Προπομπός αυτού του συστήματος είναι η κατάπτυστη απόφαση της ηγεσίας της ΠΑΣΚ στην ΑΔΕΔΥ, που πρότεινε να υπολογίζεται το εφάπαξ στο μέσο όρο των μισθών της τελευταίας πενταετίας, που σημαίνει άμεση μείωση του εφάπαξ κατά ένα εκατομμύριο περίπου.

Δώστε μας τη δύναμη να αξιοποιήσουμε τις αγωνιστικές παρακαταθήκες και διαθέσεις του κλάδου προς όφελος της δημόσιας δωρεάν παιδείας και του εκπαιδευτικού".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ