Σάββατο 22 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σοβαρός τραυματισμός ανασφάλιστου Αλβανού

Επικίνδυνο ήταν το μεροκάματο για τον Αλβανό οικοδόμο Σάμπρι Μεχμέτ,ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά προχτές Πέμπτη στις 10.30 το πρωί, καθώς εργαζόταν σε εργασίες επέκτασης του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Λήμνου. Την τεχνική εταιρία "Ι. Κοροτζής" που έχει αναλάβει το έργο, καταγγέλλει ως υπεύθυνη για το εργατικό ατύχημα, με επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας, τον νομάρχη και τους βουλευτές της περιοχής, το Συνδικάτο Οικοδόμων Λήμνου.

Το Συνδικάτο τονίζει ότι "ο εργάτης που τραυματίστηκε δούλευε ανασφάλιστος.Είναι το δεύτερο ατύχημα που συμβαίνει μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα. Θεωρούμε υπεύθυνη την εταιρία για τα ατυχήματα, λόγω εντατικοποίησης της εργασίας και μη ύπαρξης μέτρων προστασίας".

Υπογραμμίζει πως ευθύνες έχει και η πολιτεία, γιατί δεν υπάρχει Επιθεώρηση Εργασίας στη Λήμνο,δίνοντας έτσι το "πράσινο φως" και σε αυτή την εταιρία να απασχολεί παράνομα ανασφάλιστους αλλοδαπούς, να υποχρεώνει τους εργαζόμενους να δουλεύουν υπερωρίες 3-4 ώρες τη μέρα και ταυτόχρονα να κάνει απολύσεις.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org