Σάββατο 1 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ελπιδοφόρο το μήνυμα των λαϊκών κινητοποιήσεων

Η αγωνιστική ενότητα των αγροτών, των εργαζομένων και όλων όσοι σήμερα ξεσηκώνονται ενάντια στην αντιαγροτική, αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, είναι το πρώτο ελπιδοφόρο μήνυμα των τελευταίων λαϊκών κινητοποιήσεων τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στη χτεσινή ομιλία της στις 7 μμ στην Κοινότητα Κυμίνων Θεσσαλονίκης. Απευθυνόμενη στους εκατοντάδες πολίτες, αγρότες στη μεγάλη τους πλειοψηφία, που κατέκλυσαν την κοινοτική αίθουσα των Κυμίνων, η Αλέκα Παπαρήγα κατήγγειλε το κλίμα τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και τις αντιδημοκρατικές μεθόδους που χρησιμοποιεί για να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα και τις δυναμικές κινητοποιήσεις του λαού ενάντια στη σκληρή πολιτική της λιτότητας και της ανεργίας που εφαρμόζει.

Νωρίτερα μετά τη θερμή υποδοχή που της επιφύλαξαν οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε με το κοινοτικό συμβούλιο και τον πρόεδρο της κοινότητας Γιάννη Δήμο και ενημερώθηκε για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, τα οποία αφορούν κύρια αγροτικά ζητήματα.

Στην ομιλία της η Αλέκα Παπαρήγα, αφού αναφέρθηκε αρχικά στις αγροτικές και εργατικές κινητοποιήσεις και επισήμανε το κλίμα ενότητας που έχει αναδειχθεί μέσα από τις κινητοποιήσεις, στάθηκε ιδιαίτερα στα ζητήματα των αγροτικών κινητοποιήσεων και στις αντιδημοκρατικές μεθόδους που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να τις καταστείλει. "Η αιτία που έχει βγάλει τους αγρότες στο δρόμο - υπογράμμισε - είναι η τορπίλη που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στην αγροτική οικονομία της χώρας".

Αναφερόμενη στη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις κινητοποιήσεις επισήμανε πως "γυρνάμε πολύ πίσω καθώς φουντώνει το κίνημα και κυβέρνηση και εργοδοσία προσπαθούν να το τσακίσουν με αντιδημοκρατικές μεθόδους" και τόνισε πως η αγροτιά μέσα από τους αγώνες της δε θα επιτρέψει να περάσει η τρομοκρατία. Ειδικά για την υβριστική στάση του υπουργού Δικαιοσύνης και όσα έχει εκστομίσει κατά των εργατών και των αγροτών, είπε χαρακτηριστικά πως δεν είναι ιδιομορφία του Γιαννόπουλου, αφού τον καλύπτει επίσημα η κυβέρνηση. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μαζικό αγώνα των καθηγητών, καλώντας όλους να συμπαρασταθούν ενεργά στους εκπαιδευτικούς που παλεύουν για την επιβίωσή τους και την αναβάθμιση της παιδείας.

Ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους και μέσα από ζωντανό και άμεσο διάλογο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέπτυξε πλήρως τις θέσεις του Κόμματος για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και τα επίκαιρα ζητήματα της οικονομίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ