Παρασκευή 31 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Προβάλλει τον κίνδυνο "κοινωνικού εμφύλιου"

Προσπέρασε το θέμα της ικανοποίησης των αγροτικών αιτημάτων ο Ν. Κωνσταντόπουλος μετά τη συνάντηση με τον Κ. Σημίτη

Εκκλήσεις "κοινωνικής συναίνεσης για τη χάραξη κοινής στρατηγικής" ενόψει του κινδύνου του "κλονισμού της κοινωνικής συνοχής", απηύθυνε χτες ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, αναφερόμενος στους κοινωνικούς αγώνες, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Σημίτη, χτες το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ έδωσε για μια ακόμα φορά τον "τόνο" των ίσων αποστάσεων ανάμεσα σε κυβέρνηση και τους κλάδους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, αποφεύγοντας τους καταγγελτικούς χειρισμούς, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ότι θα εμμείνει στην αυταρχική πολιτική του και στις αντίστοιχες πρακτικές.Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Ν. Κωνσταντόπουλος, το ζητούμενο είναι "να μη γίνουμε η κοινωνία του εμφύλιου αλληλοσπαραγμού, για κοινωνικά θέματα, να μη γίνουμε χώρα της κοινωνικής αντιδικίας". Ο Ν. Κωνσταντόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει ρότα, όχι ικανοποιώντας τα πανθομολογούμενα δίκαια αιτήματα των αγροτών αλλά εξασφαλίζοντας "την ευρύτερη δυνατή βάση για χάραξη εθνικής στρατηγικής".

Κρατούν... ζεστή την "κεντροαριστερά"

Η υπόθεση του διαλόγου για την "κεντροαριστερά" έπεσε στο τραπέζι της συζήτησης, χωρίς να προκύψει κάποια συγκεκριμένη εξέλιξη. Ο Ν. Κωνσταντόπουλος δεν αρνήθηκε την προοπτική αυτού του διαλόγου, κάνοντας λόγο για τους όρους διεξαγωγής του, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έθεσε ξανά το θέμα του εκλογικού νόμου. "Ο ΣΥΝ έχει γραφεία και διεύθυνση κι όποιος θέλει μπορεί να τον συναντήσει", επισήμανε στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση, μιλώντας για "ανοιχτή και μεγάλη συζήτηση στην ελληνική κοινωνία".

Τέλος, να σημειώσουμε ότι σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ, συναντιέται με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τόμας Νάιλς, στα πλαίσια των επαφών που πραγματοποιεί πριν το ταξίδι του στην Κύπρο, στις αρχές Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ