Πέμπτη 30 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΠΕΙΡΑΪΚΗ - ΠΑΤΡΑΪΚΗ"
Και τώρα οι απολύσεις...

Μετά τον ενταφιασμό της "Πειραϊκής - Πατραϊκής",με το ξεπούλημα μέρους των περιουσιακών της στοιχείων σαν οικόπεδα και παλιοσίδερα, η κυβέρνηση προχωρά στην απόλυση όλου του εναπομείναντος προσωπικού.

"Η εκκαθάριση της εταιρίας Π-Π, βαίνει προς το τέλος της, μετά την κατακύρωση των ακινήτων Βαρυμπόμπης, Ασπροπύργου, Καμινίων και Πατρών, απ' τον ΟΑΕ σε διάφορους πλειοδότες", σημειώνεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της εκκαθαρίστριας εταιρίας "ΕΤΒΑ FINANCE ΑΕ" και τονίζεται ότι οι απολύσεις θα γίνουν μέχρι τις 5 Φλεβάρη.

Με τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, προβλέπεται το ακόλουθο "αντίδοτο" στους απολυμένους: Οσοι έχουν συμπληρώσει 4.200 ένσημα και οι μεν άνδρες το 54ο έτος της ηλικίας, οι δε γυναίκες το 49ο θα πάρουν για 36 μήνες επίδομα ανεργίας, προσαυξημένο κατά 50%. Για ένα ακόμα χρόνο ο ΟΑΕΔ θα καταβάλλει τις ασφαλιστικές τους εισφορές, στα αντίστοιχα Ταμεία. Οσοι δεν εμπίπτουν στην παραπάνω ρύθμιση, μπορούν μέχρι τις 5 Φλεβάρη να αποχωρήσουν "οικειοθελώς" παίρνοντας αυξημένη αποζημίωση κατά 2,5 εκατ. δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ