Κυριακή 12 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Νέο κύμα επίθεσης ενάντια στη βιομηχανία της χώρας

Σε ανακοίνωσή του, το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει ότι αυτές οι αρνητικές εξελίξεις επιβάλλουν τη δημιουργία ενός ρωμαλέου λαϊκού μετώπου αντίστασης και αντεπίθεσης της εργατικής τάξης, της μικρομεσαίας αγροτιάς, των ΕΒΕ, της νεολαίας, όλων των ανθρώπων του μόχθου και της βιοπάλης

Μιας μεγάλης έκτασης επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη από τα μονοπωλιακά μεγαθήρια, ενάντια στη βιομηχανική παραγωγική βάση της χώρας μας. Στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη, ενώ οι ιδιοκτήτες τους μεταφέρουν τα κεφάλαια σε άλλους κλάδους του εξωτερικού και στις ξένες τράπεζες. Ταυτόχρονα, συνεχίζεται αμείωτη και δυναμώνει η ληστεία του μόχθου των εργαζομένων και το χτύπημα βασικών εργασιακών δικαιωμάτων. Μεθοδικά και σχεδιασμένα οδηγείται σε κλείσιμο η "Χαλυβουργική". Τη μετατρέπουν σε εμπορική επιχείρηση, ενώ όλο και περισσότερο προϊόντα χαλυβουργίας εισάγονται από τη γειτονική μας Τουρκία. Οι 1.700 εργαζόμενοι των "Ναυπηγείων Ελευσίνας" πετιούνται στο δρόμο, ενώ η επιχείρηση ξεπουλιέται σε ιδιώτη. Σε ξεπούλημα οδηγείται, όπως όλα δείχνουν, και η εταιρία "Σόφτεξ", σύμφωνα και με τη θέληση μεγαλοεκδοτών, οι οποίοι επιδιώκουν, εκτός των άλλων, και τη μονοπώληση της αγοράς στον ευαίσθητο χώρο που λέγεται βιομηχανία χαρτιού. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η νέα επίθεση ενάντια στο ωράριο. Αυτή τη φορά, η μεγαλοεταιρία "Κωτσόβολος" αποφάσισε παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων της μέχρι τις 9 το βράδυ του Σαββάτου. Οι εργαζόμενοι, όμως, δε μένουν με σταυρωμένα χέρια. Ηδη, από σήμερα βρίσκονται σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση οι εργαζόμενοι της "Χαλυβουργικής" και την Τρίτη συνεχίζουν την 24ωρη απεργία τους. Την Τρίτη επίσης, διαδηλώνουν στους δρόμους της Αθήνας οι εργαζόμενοι της "Σόφτεξ".

Στα σχέδια και στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - ΣΕΒ, ο λαός πρέπει να απαντήσει με την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων σε βάρος των κομμάτων που υπηρετούν τη φιλομονοπωλιακή πολιτική, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  4   -   5

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ