Τετάρτη 8 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία για το φορολογικό

Την ημέρα έναρξης της συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή θα πραγματοποιηθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία, σύμφωνα με απόφαση της ΓΣΕΕ

Την ημέρα έναρξης της συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή, θα πραγματοποιηθεί η 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ,όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, στα πλαίσια των πρόσφατων αποφάσεων του Γενικού Συμβουλίου.

Η απεργία είναι ενταγμένη, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, "στο γενικό πλαίσιο διεκδίκησης των αιτημάτων που αφορούν την οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης".

Τα κύρια αιτήματα της απεργίας είναι:

- Η τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας και η διεύρυνση του αφορολόγητου ποσού στα 2 εκ. δραχμές.

- Αμεση έναρξη διαλόγου για τη ριζική δημοκρατική φορολογική μεταρρύθμιση, σύμφωνα με τις θέσεις που έχει διατυπώσει πρόσφατα το συνδικαλιστικό κίνημα.

Για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας, η ΓΣΕΕ προχωρά σε ενημερωτικές συσκέψεις με τις οργανώσεις - μέλη της σε πανελλαδικό επίπεδο, οι οποίες θα ενταθούν και θα συγκεκριμενοποιηθούν τις επόμενες μέρες. Ηδη στη συνεδρίαση του προεδρείου της ΓΣΕΕ, πριν λίγες μέρες, αποφασίστηκε και η πραγματοποίηση επαφών με αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η φορολογική πολιτική που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και γενικότερα η εισοδηματική πολιτική της, έχει πολύ συγκεκριμένες και άμεσες επιπτώσεις στην αύξηση αποδοχών που προβλέπει η ΕΓΣΣΕ 96 - 97. Το κατώτερο μεροκάματο ανειδίκευτου εργάτη για το 1997 δεν έχει ακόμα διαμορφωθεί, αλλά η ηγεσία της ΓΣΕΕ έχει παραδεχτεί ότι οι όποιες αυξήσεις προβλέπονται, εξανεμίζονται από την πολιτική της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ