Τετάρτη 8 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε εκλογές οι αρτεργάτες

Σήμερα η γενική συνέλευση του σωματείου

Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης πραγματοποιεί το Σωματείο Αρτεργατών - Σιμιτεργατών Αθηνών - Προαστίων "Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ",στις 13 και 14 του Γενάρη,ενώ σήμερα πραγματοποιείται η γενική συνέλευση του σωματείου, στις 6 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Σε ανακοίνωση του σωματείου τονίζεται ότι οι αρχαιρεσίες γίνονται σε μια περίοδο που ο κλάδος αντιμετωπίζει πολλά σοβαρά και δυσεπίλυτα προβλήματα. Σαν τέτοια περιγράφει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την εργοδοτική καταπίεση και την καταστρατήγηση του ωραρίου, που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από τους εργαζόμενους που απειλούνται με απόλυση.

Η συνεχής αύξηση της ανεργίας, οι καταστρατηγήσεις των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, η αθρόα ένταξη αλλοδαπών στον κλάδο αμφιβόλου επαγγελματικής κατάρτισης είναι μερικά ακόμα από τα προβλήματα που επισημαίνονται στην ανακοίνωση του σωματείου.

Η προσπάθεια υπογραφής καλύτερης συλλογικής σύμβασης εργασίας και η έντονη δραστηριοποίηση και μαζικότερη συμμετοχή των μελών του κλάδου στο σωματείο πρέπει να είναι οι προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα, καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ