Τετάρτη 8 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Καμπάνα" σε εργοδότη

Ο ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας "ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ" στην Πάτρα, Γ. Τόγιας, καταδικάστηκε σε 7 μήνες φυλάκιση για μη καταβολή δεδουλευμένων

Σε εφτά μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο Γ. Τόγιας,ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας "ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ" στην Πάτρα,ο οποίος παραμονές Πρωτοχρονιάς απέλυσε τις 80 περίπου εργαζόμενες στη βιοτεχνία, και έγινε άφαντος χωρίς να καταβάλει αποζημιώσεις, δεδουλευμένα μηνών και μεγάλο τμήμα του δώρου Χριστουγέννων.

Τελικά ο ιδιοκτήτης βρέθηκε το Σάββατο και δικάστηκε χτες για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων του Δεκέμβρη, μετά από μήνυση που έκαναν 20 εργάτριες. Η ποινή είναι εφέσιμη και εξαγοράσιμη. Ο εισαγγελέας έκανε λόγο για "αίσχη της εργοδοσίας" και δεσμεύτηκε ότι θα οριστεί όσο γίνεται πιο σύντομα τακτική δικάσιμος και για τα αδικήματα που σχετίζονται με τα δεδουλευμένα των προηγούμενων μηνών και τη μη καταβολή αποζημιώσεων.

Η πραγματική "επιχείρηση" του Γ. Τόγια είχε ως σκοπό την απόσπαση επιδοτήσεων από τον ΟΑΕΔ. Ηδη, είχε ξανακλείσει τη βιοτεχνία, προχώρησε σε αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος, επαναπροσέλαβε τις εργαζόμενες και απέσπασε νέες επιδοτήσεις. Στη βιοτεχνία - που εμφανιζόταν σαν ιδιοκτησία του Σ. Χρυσανθακόπουλου,φαντάρου 20 ετών - απασχολούνταν και σημαντικός αριθμός άνεργων επιδοτούμενων από τον ΟΑΕΔ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ